Την Παρασκευή 22 Μαρτίου τα εγκαίνια του 1ου Δημ. Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Φιλαδέλφειας, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος.

Το παλαιότερο σχολείο της Ν. Φιλαδέλφειας, το ιστορικό «Σπαθάρη», ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1927 όταν ο Kωνσταντινουπολίτης Αγησίλαος Σπαθάρης δώρισε οικόπεδο ιδιοκτησίας του και χρηματοδότησε τις πρώτες εγκαταστάσεις του σχολείου ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για σχολική μονάδα για τα παιδιά των προσφύγων που είχαν εγκατασταθεί τότε στη Ν. Φιλαδέλφεια. Το 1950 το αρχικό, ξύλινο, κτήριο δίνει τη θέση του σε νέο κτήριο το οποίο όμως παθαίνει μεγάλες ζημιές στο σεισμό του 1999 και τελικά κατεδαφίζεται. 

Σήμερα το 1ο Δημοτικό επιστρέφει στην οδό Επταλόφου, σε ένα από τα πιο σύγχρονα σχολεία της πόλης, με αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, αίθουσα χημείου, βιβλιοθήκη και αίθουσες διδασκαλίας με διαδραστικούς πίνακες ενώ στο προαύλιο και γενικότερα στον περιβάλλοντα χώρο χρησιμοποιήθηκαν υλικά φιλικά στο περιβάλλον που πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας για παιδιά.

Μετά την τελετή εγκαινίων θα τιμηθούν πρόσωπα που έχουν συμβάλλει στην ανέγερση του νέου σχολείου.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *