Ο Μαδούρο, η απλή αναλογική και τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Δραστηριοποιούνται ένας- ένας οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας των επιχειρηματικών συμφερόντων στην πόλη μας, προσπαθώντας να στρέψουν την ατζέντα των εκλογών σε θέματα, όπου νομίζουν ότι έχουν πλεονέκτημα.

Την προσοχή μας τράβηξαν δυο άρθρα σε τοπικές ιστοσελίδες. Το πρώτο είχε τον ευφάνταστο τίτλο «Οι Μαδούρο της Νέας Φιλαδέλφειας» και φέρει την υπογραφή του υποψήφιου με το συνδυασμό του Γιάννη Βούρου, Σωτήρη Κοσκολέτου. Ο κ. Κοσκολέτος, αν και νέος άνθρωπος, δεν έχει να προσφέρει καμιά φρέσκια ιδέα στον προεκλογικό διάλογο, αφού, όπως φαίνεται και από τον τίτλο του άρθρου του, αρκείται στα στερεότυπα που σερβίρει ο Σκάι και η Νέα Δημοκρατία για την… τραγωδία που ζει ο λαός της Βενεζουέλας, ταυτιζόμενος ελαφρά τη καρδία με τα επιχειρήματα Τραμπ. Στόχος του να ταυτίσει τη σημερινή δημοτική αρχή με το… Μαδούρο, και τη ζωή στην πόλη με τις εικόνες καταστροφής που μεταφέρουν τα κατευθυνόμενα τηλεοπτικά ρεπορτάζ από τη Βενεζουέλα. Αρκεί να παραθέσουμε τα μελανά χρώματα με τα οποία αναφέρεται στην πόλη όπου φιλοδοξεί να διοικήσει: «πάρτυ με εσανς άπλυτων κάδων και παρέα κουνουπιών υπό το ρομαντικό μισοσκόταδο που απλόχερα μας προσέφεραν».

Βέβαια, για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο κ. Κοσκολέτος ως στέλεχος του τότε συνδυασμού του Χάρη Τομπούλογλου το 2013, όταν όλη η ελληνική κοινωνία παρακολουθούσε εκστασιασμένη το γνωστό βίντεο με το «φακελάκι» που τσέπωνε ο πρώην διοικητής του «Παίδων», συνυπέγραφε το γνωστό κείμενο «πίστης στον Χάρη». Αυτός ο επικριτής του… Μαδούρο, ο οποίος κατηγορεί τη σημερινή διοίκηση ότι… ιδιωτικοποιεί το πράσινο, δεν αντελήφθη την πράξη ιδιοποίησης του δημόσιου χρήματος που συντελούνταν από τον τότε αρχηγό του. Με τον ίδιο τρόπο δεν φαίνεται να τον απασχολούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εκπροσωπεί ο… φερτός υποψήφιος με τον οποίο στρατεύεται. Γι αυτό επιλέγει να μιλήσει για τον Μαδούρο και την μακρινή Βενεζουέλα…

Το δεύτερο άρθρο το υπογράφει η Ρίτσα Αποστολίδου, επί σειρά ετών στέλεχος των διοικήσεων Παπαμικρούλη στη Νέα Χαλκηδόνα και ασχολείται με τον νέο εκλογικό νόμο και τον Κλεισθένη. Βέβαια, ο λόγος για τον οποίο γράφτηκε το άρθρο αποκαλύπτεται στον επίλογο, όπου κατηγορεί τη δημοτική αρχή (μεταξύ άλλων) γιατί δεν ενημέρωσε τους δημότες για το νέο νόμο. Θα είχε πράγματι ενδιαφέρον να γίνει μια πλατιά συζήτηση για τις αλλαγές που φέρνει ο Κλεισθένης στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αυτή η διοίκηση εξέφρασε την άποψή της (τουλάχιστον σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου). Θα θέλαμε όμως να γνωρίζουμε από ένα έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος, όπως η ίδια που έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση με όλους τους αντιδημοκρατικούς νόμους του παρελθόντος, ποια είναι η θέση που είχε εκφράσει για αυτούς, ποια είναι η θέση που εξέφρασε για όλες τις μεταρυθμίσεις που έκανε το κόμμα το οποίο υποστήριζε στην Τ.Α. και κυρίως για τον Καλλικράτη, ο οποίος μείωσε δραματικά την αυτοτέλεια της Τ.Α., αλλά και τους πόρους, μετατρέποντας ένα γνήσιο λαϊκό θεσμό σε παράρτημα του κράτους (και μεταξύ των άλλων μετέτρεψε τη Νέα Χαλκηδόνα σε παράρτημα της Νέας Φιλαδέλφειας).

Γιατί καλό είναι να θέτουμε στο δημόσιο διάλογο ευρύτερα θέματα, όπως οι θεσμοί, αλλά όχι να δαιμονοποιούμε την απλή αναλογική και να μιλούμε για «ιδεοληψίες και δοσοληψίες», όταν χειροκροτούμε τον υποψήφιο δήμαρχο που επέβαλε μια ομάδα συμφερόντων στην πόλη μας.

Θα συνιστούσαμε σε όσους έχουν αναλάβει να αποδομήσουν τη σημερινή δημοτική αρχή, να ασχοληθούν με πιο… πεζά θέματα, όπως η σχολική στέγη, οι αθλητικοί χώροι, το κυκλοφοριακό, οι κοινόχρηστοι χώροι, το περιβάλλον κλπ. Εκτός αν θεωρούν ότι εκεί δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με τη σημερινή δημοτική αρχή, αφού το έργο της έχει αφήσει ήδη το αποτύπωμά του.

Γιώργος Κατερίνης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

2 Σχόλια

  1. Σκετη απογοητευση η κορη του Ζωγραφου να στηριζει ενα Βριλισιωτη αλεξιπτωτιστη που προπαθει στα 64 να μαθει τους δρομους της πολης.

  2. Ο Κοσκολέτος καλά κάνει. Δεξιός είναι και δεν το κρύβει ούτε το παίζει κάτι άλλο. Ο μέσος δαπίτης της Φιλαδέλφειας είναι το κοινό του και από εκεί προσδοκά ψήφους γι’ αυτό και οι κορώνες περί… Μαδούρο, ιδεοληψιών κλπ. Από κέντρο ως αριστερά δεν έχει ούτε μισό σταυρό και ούτε και πρόκειται να πάρει κάτι. Ως προσωπική στρατηγική δηλαδή, αυτό που κάνει δεν είναι λάθος. Περιχαρακώνει για πάρτη του τους δεξιούς ψηφοφόρους του Βούρου.

    Η Αποστολίδου όμως, αν κι εφόσον βάλει υποψηφιότητα με τον Βούρο και δεν μείνει απλά στο ρόλο του κλακαδόρου και χειροκροτητή, όπως την είδαμε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του βριλισιώτη ηθοποιού, θα είναι από τις περιπτώσεις που θα επιβεβαιώσουν τον Παντελή Γρετζελιά ο οποίος λέει ότι «αυτές οι εκλογές θα είναι ο πολιτικός θάνατος των παραγόντων». Εκείνο δε που είναι απορίας άξιο, είναι το πώς θα καταφέρει να δικαιολογήσει τη συνύπαρξή της στην ίδια τοπική πολιτική στέγη με ανθρώπους του συστήματος Πρωτόπαπα και με πρώην δημοτικούς συμβούλους του Γιώργου Αποστολάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *