Κάποιοι καταγγέλλουν ακόμα και τις φυτοτεχνικές εργασίες στο Άλσος

Η προεκλογική καταγγελιομανία καλά κρατεί. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκαν οι εργασίες που πραγματοποιεί η Υπηρεσία Πρασίνου στο Άλσος. Ο υποψήφιος δήμαρχος Χ. Τομπούλογλου με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απειλούσε με… εισαγγελείς και δασάρχες! Ο λόγος; Η κοπή ευκαλύπτων από τους εργαζόμενους.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από το γραφείο τύπου του Δήμου:

Όπως είναι γνωστό, το Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, είναι από τα πρώτα Άλση-Πάρκα που διαθέτουν διαχειριστική μελέτη εγκεκριμένη από την Δ/νση Δασών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Στα πλαίσια αυτής της μελέτης διαχείρισης, προβλέπεται η σταδιακή αντικατάσταση των ευκαλύπτων με πλατύφυλλα. Όπως ενημερώνει η Υπηρεσία Πρασίνου αυτό γίνεται  για δύο λόγους: αφενός για τον εμπλουτισμό και την ευρωστία του Άλσους με μίξη πολλών ειδών, επειδή οι ευκάλυπτοι βρίσκονται σε πορεία υποβάθμισης  και αφετέρου για προστασία από την φωτιά. Η διαχειριστική μελέτη προβλέπει αντικατάσταση έως και 50 ευκαλύπτων τον χρόνο. Σε αυτή την φάση η υπηρεσία προχώρησε σε κοπή 3 συνολικά ευκαλύπτων με προβληματική ανάπτυξη ή επικίνδυνων, ενημερώνοντας προαιρετικά και τη Δ/νση Δασών. Το ξύλο των δέντρων που κόπηκαν θα χρησιμοποιηθεί για να κατασκευαστούν νέα παγκάκια όπως πρόσφατα έχει ξαναγίνει.

Τέλος ενημερώνουμε ότι όποιος θέλει να ενημερωθεί σχετικά με κοπές δέντρων, μεταφυτεύσεις ή οποιαδήποτε άλλη εργασία αφορά την Υπηρεσία Πρασίνου, μπορεί να απευθύνεται στο τηλέφωνο 2102513563 ή στη γραμμή του Δημότη 15322 με αστική χρέωση. Αντίστοιχα και για όλες τις άλλες υπηρεσίες του Δήμου. Δεν ποιεί τιμή σε κανένα υποψήφιο και τους υποστηρικτές του, να προσπαθεί  διαρκώς να δημιουργήσει εντυπώσεις εφευρίσκοντας θέματα και χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο για να κάνει καταγγελίες που πέφτουν στο κενό.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *