Ένας «Κόσμος» γεμάτος εμπάθεια

Αγαπημένο θέμα της οικογενειακής ιστοσελίδας «Κόσμος της Νέας Φιλαδέλφειας» είναι οι διαρκείς επιθέσεις στον Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις αξίζει τον κόπο να απαντηθούν.

Μία από αυτές είναι το κείμενο με τίτλο «Η Δούρου εκβιάζει για τα αντιπλημμυρικά της Σκρα κι ο Βασιλόπουλος σιωπά«, όπου με μορφή είδησης, διανθισμένης με τη συνήθη κακή προαίρεση, εκτοξεύονται ανυπόστατες κατηγορίες και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί: ότι το απαραίτητο έργο της Σκρα συνδέθηκε εκβιαστικά με το ανεπιθύμητο έργο τσιμεντοποίησης του Ποδονίφτη και ότι συνεπώς «Αν αποφασίσει κάποιος στο άμεσο μέλλον να προσφύγει κατά της απόφασης για χρηματοδότηση της τσιμεντοποίησης του Ποδονίφτη, θα είναι σαν να προσφεύγει και κατά του απαραίτητου έργου της Σκρα».

Διερωτάται λοιπόν ο αρθρογράφος «πως και δεν έχει βγάλει άχνα από τότε που ανακοινώθηκε η ημερήσια διάταξη ο λαλίστατος Βασιλόπουλος με το γραφείο τύπου του;» για να δώσει την πανηγυρική απάντηση ότι «Οι εκπρόσωποι, έρημοι και απρόσωποι, δείχνουν με το χειρότερο τρόπο το ποιόν τους. Και διαμαντόπετρα στο δαχτυλίδι των ανεπαρκών εκπροσώπων, ο Αριστείδης Βασιλόπουλος με το μηχανισμό του… »

Δεν ξέρουμε τι σχέση μπορεί να έχει με τη σοβαρότητα, ένα άρθρο που καταγγέλλει τη δημοτική αρχή που σήκωσε το θέμα της μη τσιμεντοποίησης του Ποδονίφτη με όλους τους δυνατούς τρόπους, πετυχαίνοντας να πάρει μαζί της και το Δήμο Αθηναίων, παρά την αρχική θετική γνωμοδότηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής της Αθήνας. Τι σχέση μπορεί να έχει με την κοινή λογική, τη στιγμή που η προσφυγή του Δήμου κατά του έργου έχει ήδη κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπως παραδέχεται το άρθρο. Τι σχέση έχουν με την αλήθεια τα περί εκβιασμών αφού το έργο της ΣΚΡΑ έχει ήδη δημοπρατηθεί. Το μόνο ακριβές από όσα αναφέρονται είναι ότι στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου αναγράφεται ότι προτείνεται για ένταξη στο Φιλόδημος, πράξη με τίτλο «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας Ανατολικής Αττικής» με 4 υποέργα, ανάμεσα στα οποία και τα δύο επίμαχα. Η λέξη «υποέργο» σημαίνει ξεχωριστές δημοπρασίες.

Γεννιέται λοιπόν το ερώτημα: Τι νέο προέκυψε και έπρεπε να καταγγελθεί; Το ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει εγκρίνει το έργο τσιμεντοποίησης του Ποδονίφτη είναι γνωστό, οι αντιδράσεις, οι καταγγελίες, οι ενστάσεις και η προσφυγή του Δήμου, είναι επίσης πολλές, δημοσιοποιημένες και γνωστές. Για να απαντηθεί: Άλλο ένα δημοσίευμα «διαμαντόπετρα στο δαχτυλίδι» των fakenews. Δεν θέλουμε να αποδώσουμε την επιχειρούμενη υπονόμευση της δημοτικής αρχής στα οργανωμένα συμφέροντα. Αυτό το κάνουν με μεγάλη συνέπεια άλλες γραφίδες του διαδικτύου. Για το λόγο αυτό, θα καταλήξουμε με μια συμβουλή που εκ των προτέρων ξέρουμε ότι θα πάει χαμένη: Η εμπάθεια και η μιζέρια δεν είναι καλοί σύμβουλοι. Ενίοτε σε κάνουν να χάνεις κάθε αξιοπιστία ακόμη και σε όποια ώτα είχαν μείνει ευήκοα.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *