2014-2019: Έργα υποδομών. Μέρος 1ο – Εκπαίδευση

του Γιάννη Καλαμπόκη – Αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Ιεραρχώντας τη σημασία των έργων που έγιναν στην θητεία αυτής της δημοτικής αρχής, το μεγαλύτερο βάρος δόθηκε στα σχολικά κτίρια  και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Νέα κτίρια, ενεργειακή εξοικονόμηση, αύλειοι χώροι αλλά και έργα για την ασφαλή πρόσβαση γύρω από τα σχολεία και βέβαια ένα πλήθος μικρότερων έργων για την ομαλή λειτουργία των σχολικών κτιρίων.

Συγκεκριμένα:

 • Σε λειτουργία βρίσκεται ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός επί της οδού Οδυσσέως 2 στην Ν. Χαλκηδόνα. Το έργο είχε διακοπεί λόγω εμπλοκής με τον ανάδοχο. Επαναδημοπρατήθηκε τον Μάρτιο του 2015, ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία από το 2016.
2ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Νέας Χαλκηδόνος
 • Ολοκληρώθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας (Σπαθάρη), που θεμελιώθηκε τον Ιούλιο του 2016, και πρόκειται να παραδοθεί άμεσα σε χρήση. Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα σχολεία που διαθέτει  η πόλη μας με αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών πλήρως εξοπλισμένη, αίθουσα χημείου, αίθουσες διδασκαλίας με διαδραστικούς πίνακες κ.α. Επιπρόσθετα στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου και στο προαύλιο χρησιμοποιήθηκαν υλικά (πατημένο χώμα, χλοοτάπητας και φυτεύσεις) φιλικά στο περιβάλλον και στα παιδιά, χαμηλής εκπομπής θερμότητας.
1ο Δημοτικό Σχολείο «Σπαθάρη» Νέας Φιλαδέλφειας
 • Σε εξέλιξη βρίσκεται  το έργο του 3ου Γυμνάσιου – 3ου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας που σήμερα στεγάζονται  σε παλαιά και ακατάλληλα κτίρια. Το νέο συγκρότημα κατασκευάζεται στην περιοχή Καμινάδα, έναντι του Άλσους.
3ο Γυμνάσιο – 3ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας
 • Νέο  Νηπιαγωγείο στη Νέα Χαλκηδόνα με πλήρη ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιρίου, προσαρμογή του στις ανάγκες λειτουργίας Νηπιαγωγείου και ριζική ανακατασκευή του αυλειου χώρου.
2ο Νηπιαγωγείο Νέας Χαλκηδόνας (παράρτημα Κάλβου)

Έγινε  ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας στα σχολικά κτίρια της Ν.Χαλκηδόνας δηλαδή:

 • στο Γυμνάσιο με αντικατάσταση των μεταλλικών κουφωμάτων από νέα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου με διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες, κατασκευή νέας θερμομόνωσης και υγρομόνωσης δώματος  και Παρεμβάσεις Η/Μ Εγκαταστάσεων και
 • στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας με αντικατάστασή των μεταλλικών υαλοπίνακων από νέα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου και παρεμβάσεις Η/Μ Εγκαταστάσεων:

Στα πλαίσια των ετήσιων επισκευών και συντηρήσεων σχολικών συγκροτημάτων δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις  μονώσεις (10.000 τ.μ.) όπου στο σύνολο τους ήταν κατεστραμμένες με συνέπεια να παρουσιάζουν εσωτερικά μεγάλα προβλήματα. Ακόμη έγιναν:

 • Ολοκλήρωση της  επισκευής πτέρυγας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας και άρση επικινδυνότητας και επανακατασκευή εξωτερικής περιτοίχισης μετά από κατάρρευση.
 • Χρωματική αλλαγή και συντήρηση όψεων των σχολείων στο 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Χαλκηδόνας , 2ο – 3ο– 7ο  Δημοτικό ΝΦ , 2ο – 3ο  -7ο Νηπιαγωγείο ΝΦ.
 • Για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα έγινε ανάγλυφη διαγράμμιση οδοστρώματος υψηλής αντανακλαστικότητας, διαμόρφωση διαβάσεων ΑΜΕΑ σε πεζοδρόμια και νησίδες, ρυθμιστικές πινακίδες, κιγκλιδώματα προστασίας των εξερχομένων μαθητών
 • Ολοκληρώθηκε η επισκευή αύλειων χώρων των σχολικών κτιρίων:
 • 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας
 • 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας
 • 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Φιλαδέλφειας
 • 2ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας
2ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας

Ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται τα:

 • Αύλειος χώρος στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας επίστρωση με νέο τάπητα, με την αντίστοιχη διαγράμμιση. Επίσης θα γίνει η καθαίρεση των πλακών και θα τοποθετηθούν νέες πλάκες σε επιφάνεια 270τ.μ. Θα επισκευαστεί η εξωτερική βρύση και θα αντικατασταθεί η εξωτερική πόρτα του σχολείου. Θα γίνουν επίσης οι χρωματισμοί εξωτερικών τοιχίων και κιγκλιδωμάτων
 • 7οΔημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας επίστρωση με ακρυλικό τάπητα σε επιφάνεια 460τ.μ., ενώ επιφάνεια 90τ.μ. θα επιστρωθεί με πλάκες πεζοδρομίου αντιολισθηρές.
 • Αύλειος χώρος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας επίστρωση με νέο τάπητα, με την αντίστοιχη διαγράμμιση, επιφάνειας 410τ.μ. Επίσης θα γίνει η καθαίρεση των πλακών και θα τοποθετηθούν πλάκες πεζοδρομίου αντιολισθηρές σε επιφάνεια 310τ.μ. το μωσαϊκό θα συντηρηθεί. Θα αποκατασταθεί το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και θα γίνουν οι χρωματισμοί εξωτερικών τοίχων.
 • Αύλειος χώρος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας αντικατάσταση του υπάρχοντος τάπητα και του παρτεριού, τοποθέτηση 2 εστιών. Θα δημιουργηθεί φρεάτιο συλλογής ομβρίων και θα γίνουν επίσης οι χρωματισμοί εξωτερικών τοίχων
 • Αύλειος χώρος στο Γυμνάσιο Χαλκηδόνας επίστρωση με νέο τάπητα, με την αντίστοιχη διαγράμμιση. θα κατασκευαστεί στέγαστρο διαστάσεων 3,00Χ1,50μ, θα τοποθετηθεί άθραυστο πλεξιγκλας και θα γίνουν οι χρωματισμοί εξωτερικών τοίχων και κιγκλιδωμάτων και αντικατσταση  κιγκλιδωμάτων

Τέλος έχουν προετοιμαστεί:

Νέος βρεφονηπιακός σταθμός (Πλατεία  Μουστακλή)

Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για τον νέο παιδικό σταθμό στη πλατεία Μουστακλή, στην Ν. Φιλαδέλφεια. Προηγουμένως είχαν  ολοκληρωθεί οι διαδικασίες τροποποίησης του σχεδίου πόλης ώστε να είναι νόμιμη η δημιουργία του παιδικού σταθμού

Προμήθεια εξοπλισμού πρόσβασης ΑΜΕΑ:

Θα τοποθετηθούν ασανσέρ σκάλας στο 2ο Δημοτικό ΝΧ , 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο  ΝΦ και 2ο – 3ο  Δημοτικο Νέας Φιλαδέλφειας

Μελέτη εξοικονόμησης ενέργειας για το  2ο Δημοτικό – Γυμνάσιο και Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας και 3ο δημοτικό ΝΦ έτοιμη μελέτη που θα υποβληθεί άμεσα σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ).

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *