Στον πεζόδρομο δίπλα στο Άλσος η Λαϊκή Αγορά Νέας Φιλαδέλφειας

Με αυξημένη πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς Νέας Φιλαδέλφειας. Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση της Τετάρτης 27/2 και η πρόταση είναι να πραγματοποιείται στον πεζόδρομο της Λεωφόρου Δεκελείας, κατά μήκος του Άλσους, από το ύψος του ΠΠΙΕΔ και επάνω. Σύμφωνα με την εισήγηση, αλλά και την απόφαση που έχει λάβει το Συμβούλιο της Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας, η επιβάρυνση των κατοίκων του κέντρου από την πολύχρονη λειτουργία της αγοράς επιβάλλει την μετακίνησή της. Η λύση αυτή προκρίθηκε αφού δεν επιβαρύνει κανένα κάτοικο και επίσης με τον τρόπο αυτό η Λαϊκή Αγορά μετακινείται βορειότερα, εξυπηρετώντας ακόμη περισσότερο ένα μεγαλύτερο μέρος κατοίκων.

Ως εναλλακτική λύση προτείνεται η οδός Γρηγορίου Λαμπράκη.

Η τελική απόφαση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία λαμβάνεται από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

5 Σχόλια

 1. Aς μας πουν το σκεπτικό της απόφασης για την μεταφορά της λαϊκής στο χώρο του άλσους, χωρίς να υπολογίζουν και τους κατοίκους ( μεγάλο μέρος) της Ν. Χαλκηδώνας, που στην συγκεκριμένη λαϊκή. Δεν το λέω μα κακία αλλά τον αναφέρω ότι πρώτα να κοιτάζουν να λύσουν τον τρόπο που θα εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του ενωμένου Δήμου και μετά κοιτάζουν την μεταφορά.

 2. Δεν γνωρίζω με τι κριτήρια πάρθηκε αυτή η απόφαση.
  Είμαι 65 χρόνων και γνωρίζω αυτή τη λαϊκή αγορά απο μικρό παιδάκι.
  Τώρα,μετά απο τόσες δεκαετίες ενόχλησε κάποιους και αποφάσισαν να την εξορίσουν;
  Σκεφτήκατε πως υπάρχουν εκατοντάδες δημότες και μη,που έρχονται με τα καρότσια τους απο τις γύρω περιοχές για να ψωνίσουν επειδή η λαϊκή αγορά είναι στο κεντρικό σημείο της Νέας Φιλαδέλφειας;
  Σκεφτήκατε πως θα πηγαίνουν μέχρι εκεί (στον πεζόδρομο) τόσοι ηλικιωμένοι άνθρωποι και μάλιστα σε μια μονή σειρά πάγκων που θα διπλασιάζει το μήκος;
  Κρίμα,γιατί οι δημοτικές εκλογές έρχονται οσονούπω..!

  1. Εκ προοιμίου, σας λέω ότι δεν είμαι μέλος της διοίκησης του δήμου, ούτε καν μέλος της Δύναμης Πολιτών. Σας απαντώ με μόνη ιδιότητα αυτή του πολίτη.

   Κατά την ταπεινή μου γνώμη, παρά το γεγονός ότι όλοι έχουμε συνηθίσει την λαϊκή στο κέντρο της πόλης, η μεταφορά της μόνο καλό θα κάνει. Θα αποσυμφορηθεί το κέντρο. Θα εξυπηρετηθούν και οι κάτοικοι της βόρειας πλευράς της πόλης καλύτερα, διότι και εκεί μένουν αρκετοί ηλικιωμένοι που επί χρόνια κατέβαιναν στην Πλ. Πατριάρχου.

   Όπως και να ‘χει πάντως, ας περιμένουμε να δούμε πως θα λειτουργήσει η λαϊκή με τα νέα δεδομένα κι ας μην θεωρούμε τη μεταφορά της εκ των προτέρων ως κάτι απαραιτήτως κακό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *