«Ιδιωτικοποίηση» βαφτίζει την… ανάπλαση των πλατειών η Λαϊκή Συσπείρωση

Με αφορμή το δελτίο τύπου του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας για την πρόοδο των εργασιών ανάπλασης των χώρων πρασίνου (εδώ), η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε ανακοίνωση που ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλλει τον Δήμο ότι παραδίδει τις πλατείες της πόλης σε ιδιώτες!

Πριν παραθέσουμε την πλήρη ανακοίνωση, εμείς να υπενθυμίσουμε ότι: Το έργο αφορά την ανάθεση (μετά από δημοπράτηση) της εγκατάστασης αρδευτικών συστημάτων και την φυτοτεχνική ανάπλαση χώρων πρασίνου και περιλαμβάνει περίοδο «εγγύησης» κατά την οποία ο κατασκευαστής είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση ώστε να αναλάβει τυχόν βλάβες και αστοχίες στην άρδευση, τις φυτεύσεις κλπ. Όπως όλοι σε αυτή τη χώρα γνωρίζουν, όλοι οι Δήμοι – ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων των δημοτικών αρχών – δημοπρατούν την κατασκευή όσων έργων δεν μπορούν να εκτελέσουν με το δικό τους προσωπικό. Μάλιστα, για όσους κάνουν ότι δεν το γνωρίζουν, ο Δήμος Ν.Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες προσλήψεων και έχει αυξήσει σημαντικά το προσωπικό του Δήμου και με μόνιμες θέσεις εργαζομένων. Τέλος όπως είναι γνωστό όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι και οι πλατείες μας συνεχίζουν να παραμένουν ανοιχτές και δημόσιες και δεν έχουν εκχωρηθεί σε κανένα!

Με αυτά τα σχόλια, διαβάστε την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης και τα συμπεράσματα δικά σας:

Γιατί επιχαίρει η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ;

Η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσφατη ανακοίνωσή της επιχαίρει γιατί λέει βρίσκεται σε εξέλιξη το “μεγάλο έργο ανάπλασης χώρων πρασίνου”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως Δημοτική Αρχή, έχει αποδειχθεί “μανούλα” στο να βαφτίζει το κρέας ψάρι και να μεταμφιέζει τις αντιλαϊκές επιλογές

Στην πραγματικότητα αυτό που παρουσιάζει η Δημοτική Αρχή ως επίτευγμα είναι το πρώτο μεγάλο βήμα που έκανε προς την γενικευμένη ιδιωτικοποίηση του πρασίνο. Με άλλα λόγια υλοποιεί σε μικρογραφία αυτό που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνολικά (εσχάτως είχαμε την ιδιωτικοποίηση των 10 λιμανιών)

Θυμίζουμε ότι

– Για πρώτη φορά δίνεται μια εργολαβία σε ιδιώτη τέτοιου μεγέθους (1,3 εκατομμύρια!) και μάλιστα με το βλέμμα στην κάλπη

– Για πρώτη φορά περνά σε ιδιώτες όχι απλά μια επιμέρους εργασία αλλά συνολικά η διαχείριση ενός μεγάλου μέρους του πρασίνου. Ανοίγει μια επικίνδυνη πόρτα για κλιμάκωση της πολιτική των εκχωρήσεων, της ιδιωτικοποίησης, των ΣΔΙΤ, και της εξυπηρέτησης της κερδοφορίας των επιχειρηματιών από ακόμα πιο προχωρημένες θέσεις

– Την απόφαση αυτή επιχείρησε η Δημοτική αρχή να περάσει στα μουλωχτά, αλλά πιάστηκε στα πράσα από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και συνάντησε την αντίθεση των εργαζομένων και του σωματείου τους

Το πόσο “προοδευτική” είναι η αντίληψη της Δημοτικής Αρχής ΣΥΡΙΖΑ – και λοιπές οπορτουνιστικές δυνάμεις- για το συγκεκριμένο έργο αλλά και γενικότερα φάνηκε ανάγλυφα σε αρθρογραφία στελέχους της που ευθαρσώς μας είπε ότι η εκχώρηση σε ιδιώτες της φροντίδας των κοινόχρηστων χώρων “δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του νεοφιλελεύθερου πολιτικού χώρου”.

Θυμίζουμε ακόμη ότι η απόφαση για την εκχώρηση της εργολαβίας -που χρηματοδοτείται από την τοπική φορολογία- πάρθηκε στη φάση που συζητιούνταν στα πλαίσια του Κλεισθένη να περάσει και το πράσινο στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, με ότι αυτό θα σήμαινε..

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *