Θετικά γνωμοδότησε η Επιτροπή Διαβούλευσης για τη μετακίνηση της Λαϊκής και τη στάθμευση κατοίκων

Θετική είναι η γνωμοδότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης, που συνεδρίασε τελικά χθες Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στα δυο θέματα που είχαν τεθεί από την δημοτική αρχή:

1. Την αλλαγή του χώρου της λαϊκής αγοράς που πραγματοποιείται εκ περιτροπής στις οδούς Σάββα Σταματιάδη και Επταλόφου στη Ν. Φιλαδέλφεια. Οι περισσότεροι εκπρόσωποι φορέων επικρότησαν τη μεταφορά της λαϊκής στον πεζόδρομο κατά μήκος του Άλσους ώστε να υπάρχει πιο εύκολη πρόσβαση από περισσότερες περιοχές της πόλης και ταυτόχρονα να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία στο κέντρο. Εναλλακτικά, προτάθηκε η οδός Γρηγορίου Λαμπράκη.

2. Εγκρίθηκε η εισήγηση για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων στο κέντρο της πόλης. Βασικός στόχος αυτού του συστήματος είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος στάθμευσης στη περιοχή του κέντρου προωθώντας τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετούν την περιοχή και την κίνηση των πεζών σε συνδυασμό και με την εφαρμογή του ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) που σχεδιάζει ο Δήμος. Όπως τονίστηκε από τους παριστάμενους, η επιτυχία του μέτρου θα κριθεί και από τα μέτρα αστυνόμευσης κατά την εφαρμογή του.

Και τα δυο αυτά θέματα θα συζητηθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *