Μεγάλο έργο στον τομέα της εκπαίδευσης – του Παύλου Παπαθεοφάνους

Μια κριτική που δέχεται η σημερινή δημοτική αρχή είναι ότι δεν έχει να παρουσιάσει έργο στη θητεία της. Στην πραγματικότητα το έργο της είναι τόσο μεγάλο, που δεν μπορεί να συγκριθεί με το έργο προηγούμενων διοικήσεων. Και είναι τόσο μεγάλο που χρειάζονται σελίδες ολόκληρες για να γίνει απλά μια καταγραφή.

Με μια σειρά σημειώματα επιλέξαμε να το παρουσιάσουμε τμηματικά σε θεματικές ενότητες. Θα ξεκινήσω από το έργο της στον τομέα της εκπαίδευσης, ένα έργο που αγκαλιάζει όλο το Δήμο, τόσο τη δημοτική ενότητα της Νέας Φιλαδέλφειας, όσο και τη δημοτική ενότητα της Νέας Χαλκηδόνας, για δύο λόγους: Πρώτος λόγος, η δέσμευση της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ότι ο τομέας της παιδείας και της εκπαίδευσης αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της σημερινής διοίκησης και δεύτερος, ως εκπαιδευτικός και με θέση ευθύνης, το γνωρίζω καλύτερα από πολλούς δημοσιογράφους ή δημοσιογραφούντες της πόλης.

Παραδίδεται σε λίγες μέρες το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας
  • Είναι γνωστό σε όλους ότι στο χώρο του ιστορικού 1ου Δημοτικού Ν. Φιλαδέλφειας, γνωστού ως δημοτικό «Σπαθάρη», στη θητεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής θεμελιώθηκε από το Δήμαρχο κ. Άρη Βασιλόπουλο, κτίστηκε και ολοκληρώθηκε ένα σύγχρονο δημοτικό σχολείο που διαθέτει σύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής και φυσικών επιστημών. Διαθέτει, επίσης, ειδικό χώρο εστίασης των μαθητών και τον Μάρτιο θα παραδοθεί για χρήση στους μαθητές και τους δασκάλους τους, θέτοντας τέλος σε μια μακρόχρονη ταλαιπωρία των οικογενειών των μαθητών. Δυστυχώς, στα περισσότερα τοπικά μέσα ελάχιστες είναι οι αναφορές στο σημαντικό αυτό έργο για την πόλη. Αντίθετα, κάποιοι επιτέθηκαν στη Δημοτική Αρχή καταγγέλλοντας την ότι αφήνει φωταγωγημένο το κτίριο νύκτες ολόκληρες, επιβαρύνοντας τους δημότες με αυξημένα τέλη ηλεκτροφωτισμού. Αγνοώντας και παρακάμπτοντας την πραγματικότητα, ότι η δαπάνη αυτή βαρύνει τον κατασκευαστή, που δεν έχει παραδώσει ακόμη το κτίριο και ο ολονύκτιος ηλεκτροφωτισμός του κτιρίου προβλέπεται και γίνεται στα πλαίσια ελέγχου της ηλεκτρικής εγκατάστασης του κτιρίου.
Από την τελετή θεμελίωσης του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας στις 6/9/2018
  • Στο χώρο του παλαιού εργοστασίου «Έσπερος» γνωστό και ως «καμινάδα» αποφασίστηκε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με συλλόγους Γονέων η ανέγερση ενός νέου κτιριακού συγκροτήματος που θα καλύψει τις κτιριακές ανάγκες του 3ου Γυμνασίου και του 3ου Γενικού Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας, θεμελιώθηκε από το σημερινό Δήμαρχο της πόλης και η ανέγερσή του προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς.
Νέο νηπιαγωγείο στη Ν. Χαλκηδόνα
  • Μια ολοκαίνουργια μονάδα απέκτησε και η Νέα Χαλκηδόνα. Πρόκειται για το νέο σύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό στην οδό Οδυσσέως, ο οποίος λειτουργεί για δεύτερη χρονιά φέτος. Ενώ στο νοτιότερο άκρο της πόλης μας δημιουργήθηκε ένα νέο νηπιαγωγείο, στο κτίριο του πρώην παιδικού σταθμού της οδού Κάλβου, που αποτελεί κόσμημα για την περιοχή και έδωσε ανάσα ζωής στην περιοχή.
  • Με απόφασή της η Δημοτική Αρχή και σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, αποτέλεσε έναν από τους ελάχιστους δήμους σε ολόκληρη την Ελλάδα, που υιοθέτησε το πρόγραμμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Τα άμεσα οφέλη αυτής της απόφασης είναι ήδη ορατά, αφού δημιουργήθηκαν 120 νέες θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, θέσεις που επέτρεψαν να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν έγκαιρα.
  • Με έκτακτες οικονομικές επιχορηγήσεις πρωτοστάτησε στον εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων. Πιο συγκεκριμένα, χρηματοδότησε την αγορά διαδραστικών συστημάτων -διαδραστικοί πίνακες και βιντεοπροβολείς- από όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έδωσε τη δυνατότητα σε όσα δεν έχουν εργαστήριο πληροφορικής να αποκτήσουν και σε όσα είχαν απαρχαιωμένα να τα εκσυγχρονίσουν.
  • Σε όλα τα σχολεία, τόσο της πρωτοβάθμιας, όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέχεται δωρεάν δεκατιανό σε μαθητές που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα
  • Στην προσπάθειά της η Δημοτική Αρχή να ενισχύσει τις πολιτιστικές δραστηριότητες των σχολικών μονάδων παρέχει έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όσα σχολεία προγραμματίζουν θεατρικές παραστάσεις που τις παρουσιάζουν στο ανοικτό θέατρο του ΠΠΙΕΔ. Επίσης, ενισχύει οικονομικά τη συμμετοχή των σχολείων σε σχολικές συναντήσεις, ημερίδες ή συνέδρια.
  • Όμως και στον τομέα αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων έχει να επιδείξει μεγάλο έργο. Η άσφαλτος στις σχολικές αυλές δίνει τη θέση της σε ειδικούς τάπητες που κάνουν το μάθημα της Γυμναστικής και το παιχνίδι ασφαλέστερο. Συγχρόνως οι όψεις των κτιρίων αλλάζουν. Οι γκρίζοι και «γερασμένοι» τοίχοι δίνουν και αυτοί τη θέση τους σε χρώματα και graffiti.

Πρόκειται για ένα μικρό μόνο μέρος του έργου της σημερινής Δημοτικής Αρχής στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Όμως το έργο της είναι μεγάλο και αξιόλογο σε όλους τους τομείς. Έτσι, θέση στην επόμενη παρουσίαση έχουν οι πιστοποιημένες παιδικές χαρές.

Παύλος Παπαθεοφάνους

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *