Πλήθος, παλμός και όραμα στην πρώτη εκδήλωση της Δύναμης Πολιτών

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση ανθρώπων της πόλης στην πρώτη προεκλογική εκδήλωση της Δύναμης Πολιτών. To ίδιο το θέμα της εκδήλωσης και το πάνελ των ομιλητών ανέδειξε το κυρίαρχο ζήτημα που θα κριθεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, «Επιλέξαμε να ανοίξουμε την προεκλογική μας καμπάνια όχι με τον παραδοσιακό τρόπο ανακοίνωσης- διακήρυξης ή και παρουσίασης κάποιων υποψηφίων, για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι είμαστε 5 χρόνια στο τιμόνι του Δήμου, οπότε  έχουμε δώσει ήδη επαρκές δείγμα για τις προθέσεις, τους στόχους και την πολιτική μας.  Ο δεύτερος είναι ότι θέλουμε να τονίσουμε αυτό που είναι για μας η αυτοδιοίκηση: ένας χώρος – κύτταρο για την ζύμωση ιδεών που ξεκινούν από το τοπικό επίπεδο και απλώνονται σε όλη την κοινωνία. Όπως αναφέρει και το σύνθημα των κοινωνικών και οικολογικών κινημάτων: «σκέψου παγκόσμια- δράσε τοπικά».

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Η πόλη στην εποχή της κρίσης : Βιωσιμότητα- Περιβάλλον- Δημοκρατία». Οι ομιλητές, ήταν άνθρωποι που έχουν δώσει δείγματα παρουσίας, αγώνων και θεωρητικής συμβολής στα παραπάνω θέματα και που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους:

Η Ελένη Πορτάλιου, ομότιμη καθηγήτρια ΕΜΠ, με πολύ σημαντική και συνεχή κινηματική και επιστημονική διαδρομή, συνέβαλλε σε πολιτιστικές δράσεις του Δήμου και στήριξε ενεργά τον Δήμο μας στον αγώνα του να κατοχυρώσει τη λειτουργία της Δημοκρατίας στην πόλη.  Η κ. Πορτάλιου, ανέλυσε με ποιο τρόπο η παρούσα Δημοτική Αρχή είχε μια παραδειγματική πορεία υπηρετώντας τη Βιωσιμότητα, υπερασπίζοντας το περιβάλλον, την κοινωνική συνοχή και την δημοκρατική και ελεύθερη λειτουργία του θεσμού.

Ο Νίκος Μπελαβίλας, ο Νίκος Χρυσόγελος, ο Άρης Βασιλόπουλος, η Ελένη Πορτάλιου

Ο Νίκος Χρυσόγελος, πρώην ευρωβουλευτής των οικολόγων –πράσινων, σήμερα στέλεχος της πολιτικής κίνησης Πράσινοι -Αλληλεγγύη, ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί επί χρόνια με θέματα περιβάλλοντος, οικολογίας αλλά και κοινωνικής αλληλεγγύης και κατοικεί στην περιοχή Προμπονά. Τόνισε ότι η Ν. Φιλαδέλφεια και η Ν. Χαλκηδόνα είναι δύο γειτονιές με πολύ καλές προϋποθέσεις για να υποστηρίξουν στόχους βιωσιμότητας και έδωσε μια σειρά από παραδείγματα για την μετάβαση σε ένα εναλλακτικό ενεργειακό μοντέλο που επιβάλλει η κλιματική αλλαγή.

Και ο Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής του ΕΜΠ, συνέβαλε στην επιστημονική αποτίμηση των επιπτώσεων από την κατασκευή του γηπέδου για την πόλη μας. Κατεβαίνει σήμερα υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, απέναντι στον εκλεκτό των επιχειρηματικών συμφερόντων που εκφράζονται μέσα από τον Ολυμπιακό.  Ο κ. Μπελαβίλας επισήμανε τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες και τις πιέσεις που πρέπει να υπερβεί όποιος ασκεί εξουσία προκειμένου να κάνει πράξη έστω και ένα μικρό μέρος των όσων σχεδιάζει ή οραματίζεται.

Η Βάσω Αγαγιώτου στο βήμα της εκδήλωσης

Ιδιαίτερη στιγμή στην εκδήλωση ήταν η τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου κ. Βάσως Αγαγιώτου, επικεφαλής της παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ». Η κυρία Αγαγιώτου καταχειροκροτήθηκε όταν τόνισε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή στάθηκε όρθια και υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της πόλης. Αυτός είναι ο λόγος που συκοφαντείται, όπως είπε και που κάποιοι επιχειρούν να μηδενίσουν το έργο της, ένα έργο σημαντικό σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στις κοινωνικές δράσεις που οι περισσότεροι Δήμοι θα ήταν περήφανοι να έχουν κάνει.

Στο έργο της Δημοτικής Αρχής αναφέρθηκε αναλυτικά και ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος που τόνισε στις προτεραιότητες που δόθηκαν στην σχολική στέγη, στο Άλσος, στους κοινόχρηστους χώρους και στις υποδομές. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά και στα όσα σημαντικά έργα και παρεμβάσεις έχουν ήδη σχεδιαστεί και δρομολογηθεί από τη Δημοτική Αρχή και ζήτησε την ανανέωση της θητείας ώστε να γίνουν πράξη και να δοθεί ένα πραγματικά διαφορετικό υπόδειγμα πόλης με σεβασμό στους πολίτες και το περιβάλλον.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *