Αδιάβαστος ο Ν. Σερετάκης ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα κατά της «αντιλαϊκής» και «αντιδραστικής» πολιτικής Βασιλόπουλου

Με οξεία επίθεση στη διοίκηση Βασιλόπουλου ξεκίνησε την προεκλογική της εκστρατεία η Λαϊκή Συσπείρωση. Χρησιμοποιώντας μια ισοπεδωτική ρητορική ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΛΑΣ στην πόλη μας, Νίκος Σερετάκης, δεν δίστασε να κατηγορήσει τον Άρη Βασιλόπουλο για… αντιλαϊκή πολιτική, για… ιδιωτικοποιήσεις, για… αντιδραστικές αποφάσεις, για… φοροληστεία.

Συγκεκριμένα:

 • Αγνοώντας τις δυο αποφάσεις μείωσης των τελών για τις κατοικίες που έλαβε στη θητεία της η δημοτική αρχή, μίλησε για «φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος». Αποσιωπώντας τη σύσταση νέου αυξημένου συντελεστή τελών για τις μεγάλες επιχειρήσεις που θέσπισε αυτή η διοίκηση, εξάγγειλε αυτό που ακριβώς συμβαίνει εδώ και τρία χρόνια στην πόλη: να πληρώσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα σούπερ μάρκετ, οι τράπεζες.
 • Μίλησε για «γενικευμένη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών» και «χτύπημα των εργασιακών σχέσεων», τη στιγμή που στην παρούσα θητεία το μόνιμο προσωπικό του Δήμου έχει αυξηθεί κατά 15%, οι εργαζόμενοι πληρώνονται αναδρομικά τα κομμένα δώρα, τηρούνται όλες οι υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους (γιατρός εργασίας, τεχνικός ασφαλείας, Μέσα Ατομικής Προστασίας κ.λπ.).
 • Κατηγορεί τη διοίκηση ότι πρωτοστατεί «στον αντιλαϊκό σχεδιασμό για τα απορρίμματα» κινδυνολογώντας ότι προβλέπονται στην περιοχή 3 μίνι σκουπιδότοποι (!), την ίδια στιγμή που κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην πόλη με την διάλυση των εγκαταστάσεων καθαριότητας του Δήμου.

Επειδή όμως φαίνεται δεν αρκούσαν όλα αυτά για να συνθέσουν το… απεχθές προφίλ της δημοτικής αρχής, δεν δίστασε να παραθέσει και αρκετά ψεύτικα στοιχεία. Όπως ότι η παρούσα διοίκηση «απέλυσε συμβασιούχους» γεγονός που έχει διαψευσθεί κατηγορηματικά. Ή ότι χρησιμοποιούνται ΜΚΟ (;)φέρνοντας ως παράδειγμα το υποδειγματικό πρόγραμμα στέγασης προσφύγων, το οποίο είναι γνωστό ότι λειτουργεί σε δημοτικές δομές και δημιούργησε 24 νέες θέσεις εργασίας.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, για την ισοπεδωτική κριτική που άσκησε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, επιλέγοντας να δώσει τη μάχη κατά μιας διοίκησης που βρέθηκε στο στόχαστρο των επιχειρηματικών συμφερόντων. Κρατήσαμε για το τέλος την απαξιωτική αποστροφή του λόγου του κ. Σερετάκη για τα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου. Όσες φορές αναφέρθηκε στα κοινωνικά παντοπωλεία, το κοινωνικό συσσίτιο και το κοινωνικό φαρμακείο, δομές που δημιούργησε εξ αρχής ή στήριξε αυτή η δημοτική αρχή, εντάσσοντας σε αυτά τα προγράμματα εκατοντάδες συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη, ήταν για να χλευάσει τον εθελοντισμό, αλλά και να υποβαθμίσει τη σημασία της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί ο Δήμος. Αποδεικνύοντας στην πράξη ότι όλη η ρητορική υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, των αδυνάτων και των εργαζομένων είναι απλά ένα φραστικό περιτύλιγμα στη μάχη κατά μιας δημοτικής αρχής που δεν… χωρά στα στενά κομματικά πλαίσια της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Γιώργος Κατερίνης

Y.Γ. Το περίφημο επιχείρημα για την «ιδιωτικοποίηση των 11 πάρκων» στην πόλη μας δεν μπήκαμε καν στον κόπο να το σχολιάσουμε, θεωρώντας το ως μια γραφική υπερβολή.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

4 Σχόλια

 1. Το μέλος της Κ.Ε. Μάκης Παπαδόπουλος παρευρέθηκε άραγε στην εκδήλωση;
  Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ανεκδιήγητη τοποθέτησή του σε εκδήλωση του ΚΚΕ για το Ρυθμιστικό στο Πνευματικό, όταν ούτε λίγο ούτε πολύ προκειμένου να υπερασπιστεί τις κεντρικές πολιτικές επιλογές του Περισσού ανέλαβε να απαντήσει σε όσα δεν μπορούσαν να απαντήσουν οι αδιάβαστοι για τα τοπικά θέματα εισηγητές;

 2. Αγαπητέ Χρήστο, είναι τουλάχιστον ΥΠΕΡΒΟΛΗ (και χρησιμοποιώ τον πιο επιεική όρο που θα μπορούσα προκειμένου να μην ξεφύγω από την πολιτική ορθότητα) να λέγεται -και μάλιστα διά στόματος του επικεφαλής της Λα.Σ. σε επίσημη κομματική εκδήλωση- ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου εφαρμόζει… αντιλαϊκή πολιτική.
  Με copy-paste τις γενικές τοποθετήσεις του ΚΚΕ, χωρίς να υπολογίζονται οι τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες, δεν υπάρχουν περιθώρια να πάρει κανείς στα σοβαρά την εδώ Λα.Σ. που κατεβαίνει για άλλη μια φορά στις εκλογές για τη τιμή των όπλων και για να καταγράψει απλά το ποσοστό του ΚΚΕ, λες και οι δημοτικές εκλογές είναι… δημοσκόπηση.

 3. Η χρήση της τυπικής ρητορικής του ΚΚΕ και από πλευράς του νέου επικεφαλής της τοπικής Λα.Σ. Σερετάκη Νίκου, ήταν αναμενόμενη. Έτσι λειτουργεί το ΚΚΕ. Γνωστά αυτά. Ξύλινη γλώσσα και μια σχεδόν θρησκευτικού και μεταφυσικού τύπου αντίληψη περί… «ιδεολογικής καθαρότητας».

  Εκείνο που δεν ήταν αναμενόμενο, ήταν το μέγεθος της άγνοιας των τοπικών ζητημάτων.

  Ωστόσο, νομίζω ότι δικαιολογείται και δεν πρέπει να είμαστε αυστηροί απέναντι στον συμπαθέστατο, εκτός όλων των άλλων, Πρόεδρο του ΣΟΝΦ.
  Λόγω της μακρόχρονης απουσίας του για κομματικές υποχρεώσεις στην τοπική διοίκηση του Καρπενησίου, δεν δύναται να έχει πλήρη αντίληψη της τοπικής πραγματικότητας. Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του, όλα τα προηγούμενα έτη, αναλώνονταν εκτός πόλης. Πότε στο Καρπενήσι και πότε σε ταξίδια ανά τον κόσμο, μιας και ο Σερετάκης Νίκος είναι και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ.

  Αν είχε προσωπική πλήρη αντίληψη της πραγματικότητας της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, θα απέφευγε να σηκώσει τόσο πολύ τους τόνους απέναντι σε μια διοίκηση που αν μη τι άλλο έχει αποδείξει ότι κινείται σε προοδευτική κατεύθυνση, εντός πλαισίου και νομοθεσίας κι έχει καταγραφεί στη συνείδηση του κόσμου ως εκείνη που τόλμησε να υπερασπιστεί και υπερασπίζεται τη πόλη κόντρα σε θεούς και δαίμονες.

  Όπως όμως έγραψα και στην αρχή, αυτό είναι (και ΔΥΣΤΥΧΩΣ) το ΚΚΕ:
  Ξύλινη γλώσσα και μια σχεδόν θρησκευτικού και μεταφυσικού τύπου αντίληψη περί… «ιδεολογικής καθαρότητας».

  1. o βασιλοπουλος ηταν προοδευτικος όταν συγκρουοταν με τον μελισανιδη και αγωνιζοταν να μην κλεισει το νοσοκομειο τωρα που τον στηριζει ο μνημονιακος συριζα και η δουρου τι ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *