Ο Δήμος καλεί τους πολίτες Ε.Ε. που μένουν στη χώρα μας να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους

Το αργότερο μέχρι 28 Φλεβάρη 2019 πρέπει να καταθέσουν αίτηση όσοι πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε. θέλουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα (δείτε και σχετικό ρεπορτάζ του Πολίτη). Αυτό ανακοινώνει ο Δήμος, ενημερώνοντας τη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών:

Στις εκλογές του Μαΐου 2019, πολίτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. που κατοικούν στη χώρα μας, μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, χωρίς να απαιτείται η απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, τόσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και για τις ευρωεκλογές. Προϋπόθεση για την άσκηση αυτού του δικαιώματος είναι η εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του Δήμου στον οποίο κατοικούν, καταθέτοντας αίτηση το αργότερο μέχρι 28 Φλεβάρη 2019.

Ειδικότερα οι πολίτες άλλων κρατών -μελών που κατοικούν στη χώρα μας, μπορούν

  • Να ασκήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα στις ευρωεκλογές είτε στο κράτος -μέλος καταγωγής τους, είτε στο κράτος-μέλος κατοικίας τους, ψηφίζοντας μόνο μια φορά.
  • Μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για τα αξιώματα του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβούλου και του Περιφερειακού Συμβούλου.

Στον Δήμο μας, έχουν ξεκινήσει ήδη οι αιτήσεις ενδιαφερομένων πολιτών. Είναι σημαντικό να πληροφορηθούν και να προσέλθουν όσο το δυνατό περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι, γιατί η συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι είναι ουσιαστικός παράγοντας για τη δημοκρατία, την καλύτερη ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία αλλά και την ενεργοποίηση σε θέματα που αφορούν τους πολίτες άλλων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δημαρχείο, Δεκελείας 97, στον 1ο όροφο. Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στο τηλέφωνο: 2132049055

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *