Οι κάτοικοι της Ζυρίχης με δημοψήφισμα απέρριψαν την ιδιωτικοποίηση του νερού

Στην καρδιά της Ευρώπης, σε μια χώρα – σύμβολο της ιδιωτικής οικονομίας, με μια διαδικασία – πρότυπο δημοκρατίας, οι κάτοικοι με συντριπιτκό ποσοστό εκφράζουν τη διαφωνία τους σε κοινοβουλευτική απόφαση που επιτρέπει σε ιδιώτες να συμμετέχουν στη διαχείριση της υδροδότησης.

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ sekes-eydap.gr:

Τα σχέδια της κυβέρνησης του Καντονίου της Ζυρίχης να επιτρέψουν τη μερική ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και να δώσουν στους μεγάλους γαιοκτήμονες περισσότερα δικαιώματα στη χρήση του ποταμού και της λίμνης δεν κατάφεραν να κερδίσουν την έγκριση των ψηφοφόρων.

Τα επίσημα αποτελέσματα του τοπικού δημοψηφίσματος δείχνουν ότι το 54,6% των ψηφοφόρων στο Καντόνι της Ζυρίχης αψηφούν τις συστάσεις των κεντρικών κεντροδεξιών κομμάτων και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Η πολιτική αριστερά, υποστηριζόμενη από περιβαλλοντικές ομάδες, αμφισβήτησε την περυσινή απόφαση του κοινοβουλίου του Καντονίου που επέτρεψε τη συμμετοχή των ιδιωτών στη διαχείριση της υδροδότησης.

Οι αμφισβητίες προειδοποίησαν ότι ο νόμος ανοίγει το δρόμο για τις πολυεθνικές να εμπορευματοποιήσουν τη χρήση πόσιμου νερού. Οι αντίπαλοι υποστήριξαν επίσης ότι ο τροποποιημένος νόμος θα υπονόμευε την προστασία της φύσης και θα περιορίσει την πρόσβαση του κοινού στις ακτές της λίμνης.

Η εκστρατεία πριν από την ψηφοφορία της Κυριακής χαρακτηρίστηκε από την διαμάχη μεταξύ των πολιτικών κομμάτων του Καντονιού, τα οποία προετοιμάζονται για τις βουλευτικές εκλογές του επόμενου μήνα στο καντόνι της Ζυρίχης.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *