Στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Γιάλτας αντιπροσωπεία του Δήμου μας

Μια σημαντική διεθνή παρουσία θα έχει ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Αντιπροσωπεία του Δήμου θα παραβρεθεί στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που γίνεται στη Γιάλτα της Κριμαίας. Η επίσκεψη θα συνδυαστεί με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το Δήμο Ευπατορίας, της Κριμαίας. Αυτό ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 13/2, όπου αποφασίστηκε η κάλυψη των εξόδων μετάβασης τριμελούς αντιπροσωπείας του Δήμου, στις 18-20 Απριλίου, στην Κριμαία.

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στις 17-20 Απριλίου. Πρόκειται για ένα ετήσιο οικονομικο-πολιτικό φόρουμ, που πραγματοποιείται στην Ρωσική Δημοκρατία της Κριμαίας. Στο Φόρουμ, που πολλοί το αποκαλούν «Νταβός της Ανατολής», αναμένεται φέτος να συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από περισσότερες από 100 χώρες. Καθεστώς επίτιμων αντιπροσωπειών θα έχουν αντιπροσωπείες από τη Γαλλία και τη Συρία, ενώ για πρώτη φορά μετά το 2014 θα συμμετάσχει επίσημη αντιπροσωπεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Σημειώνεται ότι η Κριμαία έχει έντονο ελληνικό στοιχείο, με μακραίωνη ιστορία. Από αυτή την άποψη έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνεργασία του προσφυγικού δήμου μας με το Δήμο Ευπατορίας.

Η Δημοκρατία της Κριμαίας εντάχθηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία μετά το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε το 2014, όπου το 96,77% των ψηφοφόρων αποφάσισε την ανεξαρτητοποίησή της από την Ουκρανία.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *