Για ποιό λόγο ο ΑΝΤ1 στοχοποίησε τον Φιλοζωικό Σύλλογο Ν.Φιλαδέλφειας;

Αιφνιδιαστικά και απρόκλητα, στο βραδινό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 εμφανίστηκε ένα ρυπαρό δήθεν «ρεπορτάζ» από αυτά που στιγματίζουν την δημοσιογραφία, διασύροντας ανθρώπους που εθελοντικά και αθόρυβα, παρέχουν επί χρόνια ένα σημαντικό κοινωνικό έργο. Είχε προηγηθεί αυθαίρετη είσοδος μιας λεγόμενης δημοσιογράφου στο χώρο του πρώην ζωολογικού κήπου που εδώ και 15 χρόνια φιλοξενεί αδέσποτα με την επίβλεψη του Φιλοζωικού Συλλόγου. Η λεγόμενη δημοσιογράφος στη συνέχεια παρουσίασε ένα κατάπτυστο ¨ρεπορτάζ» στο οποίο αφού έκανε αόριστες καταγγελίες για παράνομη διακίνηση αδέσποτων στο εξωτερικό, για πλαστά διαβατήρια και για καταφύγια – κολαστήρια σε άλλα μέρη στην Ελλάδα, συνέχισε συνδέοντας με όλα τα παραπάνω τον χώρο φιλοξενίας στο Άλσος. Ένα χώρο στον οποίο όλοι όσοι κατοικούν στην περιοχή αναγνωρίζουν το τεράστιο έργο που γίνεται.

Για το θέμα εξέδωσαν ανακοινώσεις τόσο ο Φιλοζωικός Σύλλογος όσο και ο Δήμος, τονίζοντας ότι η λεγόμενη δημοσιογράφος παρότι επικοινώνησε τόσο με το Δήμαρχο όσο και με την πρόεδρο του Φιλοζωικού, όχι μόνο αποσιώπησε όσα της είπαν, αλλά απομόνωσε και 4-5 λέξεις του Δημάρχου προκειμένου να διαστρεβλώσει πλήρως τα λεγόμενά του.

Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι για ποιο λόγο έγινε αυτή η καταφανής στοχοποίηση. Ήθελαν να βγάλουν ένα γαργαλιστικό ρεπορτάζ και το μόνο κοντινό καταφύγιο ήταν αυτό του Άλσους; Ή μήπως, όπως υπονοεί και η ανακοίνωση του Δήμου, κρύβονται άλλες σκοπιμότητες από πίσω; Η προεκλογική μάχη έχει ξεκινήσεις και υπάρχουν υποψήφιοι που απροκάλυπτα δηλώνουν ότι συντάσσονται με επιχειρηματικά συμφέροντα που εποφθαλμιούν την «αξιοποίηση» του Άλσους. Δημοσιεύουμε αυτούσιες, τόσο την ανακοίνωση του Δήμου, όσο και του Φιλοζωικού Συλλόγου και τα συμπεράσματα δικά σας.

Σημείωση: Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μέχρι αργά το μεσημέρι, τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Πρόεδρος του Φιλοζωικού δεν είχαν κατορθώσει να επικοινωνήσουν με κανένα αρμόδιο από τον ΑΝΤ1.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

Απαράδεκτο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 στοχοποιεί το Φιλοζωικό Σύλλογο της πόλης μας

Ένα «ρεπορτάζ» που δυσφημίζει κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παρουσιάστηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Το ρεπορτάζ αναφέρεται σε παράνομες εξαγωγές ζώων συντροφιάς ή pettrafficking, όπως το ονομάζει καθώς και σε καταφύγια –κολαστήρια ανά την Ελλάδα.  Στο ίδιο ρεπορτάζ, παρουσιάζεται ο χώρος φιλοξενίας αδέσποτων που λειτουργεί υποδειγματικά με την ευθύνη του Φιλοζωικού Συλλόγου εδώ και 15 χρόνια, εντός του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας, στις εγκαταστάσεις του πρώην Ζωολογικού Κήπου. Ένας χώρος ανοιχτός στους πολίτες που τον επισκέπτονται καθημερινά είτε για να γνωρίσουν και να υιοθετήσουν ένα ζωάκι συντροφιάς, είτε για να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια, κάνοντας περιπάτους και γυμνάζοντας τα ζώα που φιλοξενούνται προσωρινά μέχρι να βρουν οικογένεια. Ένας χώρος στον οποίο γίνονται διαρκώς φιλοζωικές εκπαιδεύσεις στα  σχολεία της πόλης και σε συλλόγους, ένας χώρος μέσα από τον οποίο θεραπεύτηκαν, φιλοξενήθηκαν και βρήκαν οικογένεια χιλιάδες αδέσποτα.  Ένας χώρος στον οποίο όλα τα ζώα που φιλοξενούνται είναι καθαρά, περιποιημένα, με  κτηνιατρική φροντίδα και πολύ στοργή από τους εθελοντές.

Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας μέσω του συγκεκριμένου ρεπορτάζ συνεχίστηκε παρουσιάζοντας τον Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, από την επικοινωνία με τον οποίο -χωρίς μάλιστα να του έχουν πει ότι τον ηχογραφούν (!!!) – απομόνωσαν δύο ηχητικά στιγμιότυπα, από μια επτάλεπτη επικοινωνία, το πρώτο με μια λέξη και το δεύτερο με τέσσερεις αλλοιώνοντας πλήρως το περιεχόμενο των απαντήσεων του. Και παρά το γεγονός ότι υπήρξε επικοινωνία τόσο με το γραφείο τύπου του Δήμου όσο και με την πρόεδρο του Φιλοζωικού, τίποτε από όσα πραγματικά είπαν ο Δήμαρχος και η πρόεδρος δεν παρουσιάστηκαν στο ρεπορτάζ.  Οι  σκοπιμότητες πίσω από αυτή την κακόβουλη καταγγελία είναι πιθανότατα πολλαπλές. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αλλά ούτε και να αποκλείσουμε την πιθανότητα να σχετίζονται με την προεκλογική περίοδο και με τα συμφέροντα όσων καλοβλέπουν  το Άλσος για «επιχειρηματική αξιοποίηση».

Σε κάθε περίπτωση, ας αφήσουν έξω το ακούραστο και αξιέπαινο έργο των εθελοντών φιλόζωων. Ο Δήμαρχος και η παρούσα Δημοτική Αρχή, όπως και όλες οι προηγούμενες, στηρίζουν το έργο του Φιλοζωικού Συλλόγου, που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του φαινομένου των αδέσποτων στην πόλη μας. Ο Δήμος καλύπτει  θεραπείες και στειρώσεις και τροφές αδεσπότων και προσπαθεί να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες από πλευράς υποδομών. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε την αγάπη, το ενδιαφέρον και τις ακούραστες προσπάθειες του Φιλοζωικού Συλλόγου ώστε να εξασφαλίσει την καλή διαβίωση των ζώων και την καλλιέργεια της φιλοζωίας στην πόλη μας. Η Ν. Φιλαδέλφεια και η Ν. Χαλκηδόνα ήταν, είναι και θα είναι περιοχές με υψηλό αίσθημα ανθρωπιάς και ευθύνης και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να συκοφαντεί και να προσπαθεί να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις, που μόνο κακό μπορούν να κάνουν τόσο στους εθελοντές όσο και στα ίδια τα αδέσποτα. Kαλούμε τον ΑΝΤ1 να αποκαταστήσει άμεσα την αλήθεια.

και η ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Ν.Φιλαδέλφειας :

Μεταδόθηκε απόψε στο δελτίο ειδήσεων του Αντέννα παραπληροφόρηση σχετικά με το Σύλλογο και το έργο που επιτελείται από αυτόν τα τελευταία 15 χρόνια.

Είναι αλήθεια ότι ο χώρος στον οποίο φιλοξενούνται τα ζώα μας, δεν πληροί τις προϋποθέσεις νόμιμου καταφυγίου καταρχήν λόγω της χωροθέτησης του .

Ωστόσο, λειτουργούμε εκεί, όλα τα χρόνια, με τη στήριξη όλων των δημοτικών αρχών, ελλείψει άλλης εναλλακτικής, η οποία, παρά τις προσπάθειες, είναι δύσκολο να εξευρεθεί, λόγω του δύσκαμπτου νομικού πλαισίου.

Οι εγκαταστάσεις στις οποίες βρισκόμαστε έχουν ορισμένο αριθμό ζώων που μπορούν να φιλοξενηθούν σε κλουβιά. 
Αυτή τη στιγμή και από το γεγονός ότι από την αρχή του χρόνου εγκαταλείφθηκαν και χρειάστηκε να φιλοξενηθούν 18 καινούργια ζώα οδήγησε στην ανάγκη ελάχιστα, 5 τον αριθμό – από τα 52 ζώα που φιλοξενούνται- να βρεθούν σε εξωτερικά σπιτάκια κάτω από τέντες, απολύτως προστατευμένα.

Τα ζώα αυτά, όπως και τα υπόλοιπα, καθημερινά βγαίνουν περίπατο και ασκούνται στον ελεύθερο περιφραγμένο χώρο, που έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό μέσα στο καταφύγιο. 
Τέλος, να σημειώσουμε ότι τα ζώα έχουν πλήρη κτηνιατρική περίθαλψη από τους κτηνιάτρους με τους οποίους συνεργαζόμαστε.

Πέραν αυτού, όσα άλλα αναφέρονταν στο ρεπορτάζ , δεν ξέρουμε ποιους αφορούν, όχι όμως εμάς. 
Τόσο η αναφορά σε πλαστά βιβλιάρια, όσο και η αναφορά σε παράνομες εξαγωγές ζώων στο εξωτερικό, έτσι όπως παρουσιάστηκε, μέσα από το χώρο μας, όπου χωρίς καμία άδεια είχαν παρεισφρήσει , φαινόταν στον ανυποψίαστο τηλεθεατή ωσάν να αφορά εμάς, ενώ ως φαίνεται, ο χώρος μας χρησιμοποιήθηκε σαν ντεκόρ για το ρεπορτάζ. 
Αστοχία ή δολιότητα?

Όπως και να έχει, διαμαρτυρόμαστε με αγανάκτηση για αυτή την απόπειρα να αμαυρωθεί ο Σύλλογος και η δουλειά που τόσα χρόνια προσφέρει στην πόλη.

Δίνουμε καθημερινό αγώνα, προσφέροντας κόπο, χρόνο, χρήμα και ψυχή στην υπόθεση των αδέσποτων ζώων. 
Όσοι μας έχουν προσεγγίσει και γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργούμε και τον τεράστιο αγώνα που δίνουμε όλοι οι εθελοντές, σε καθημερινή βάση, πιστεύουμε ότι μπορούν να αντιληφθούν το θυμό μας. 
Για την συκοφαντική δυσφήμηση και την ηθική βλάβη που μας προκλήθηκε, ζητάμε την αποκατάσταση της αλήθειας και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια .

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *