Πλήθος κόσμου στην πρωτοχρονιάτικη πίτα της Δύναμης Πολιτών

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου η Δύναμη Πολιτών, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας. Δεκάδες μέλη και φίλοι της παράταξης παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Κόβοντας το πρώτο κομμάτι της πίτας ο επικεφαλής της παράταξης και δήμαρχος της πόλης Άρης Βασιλόπουλος επέλεξε να θυμήσει ότι την ίδια μέρα συμπληρώνονται 74 χρόνια από το Ολοκαύτωμα και να διαβάσει ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο του επιζώντα του Άουσβιτς Πρίμο Λεβί
«Αν αυτό είναι ο άνθρωπος»:

«Το Άουσβιτς είναι έξω από εμάς, αλλά βρίσκεται τριγύρω μας, στον αέρα. Η πανώλη πέρασε, αλλά η μόλυνση καιροφυλακτεί ακόμη και θα ήταν ανόητο να το αρνηθούμε. Η απόρριψη της ανθρώπινης αλληλεγγύης, η “τυφλή” και κυνική αδιαφορία απέναντι στον πόνο του άλλου, η παραίτηση της διάνοιας και της αίσθησης της ηθικής στην αρχή της εξουσίας και, πάνω απ’ όλα, στη ρίζα των πάντων, ένα σαρωτικό κύμα δειλίας, μια κολοσσιαία δειλία, που φορά τη μάσκα της μαχόμενης αρετής, της αγάπης για την πατρίδα και της πίστης σε μια ιδέα».

Τόσο ο Άρης Βασιλόπουλος, όσο και τα στελέχη της Δύναμης Πολιτών που έκοψαν συμβολικά κομμάτια της πίτας, μίλησαν για το έργο αυτής της δημοτικής αρχής, αλλά και για τη μάχη των επερχόμενων εκλογών, την οποία η παράταξη θα δώσει με στόχο τη διεκδίκηση μιας ακόμα θητείας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ:

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *