Αντιπολίτευση της… λακούβας και (αυτο)ικανοποίηση

Στην εύκολη τακτική της αντιπολίτευσης της… λακούβας φαίνεται ότι καταφεύγει η παράταξη Πόλης Ενότητα του κ. Κωνσταντινίδη, επιζητώντας μια θέση στον δημόσιο διάλογο στην πόλη μας. Μια τακτική που μέχρι σήμερα την ασκεί με… συνέπεια μερίδα του τοπικού μας τύπου.

Στην πόλη μας ξεκίνησε το Νοέμβριο μια εργολαβία ασφαλτοστρώσεων. Είναι το δεύτερο μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που γίνεται στη θητεία αυτής της διοίκησης και όπως ανακοινώθηκε, ακολουθεί και ένα ακόμα μεγαλύτερο τρίτο πρόγραμμα. Στους γνωρίζοντες τους δημόσιους διαγωνισμούς, είναι φανερό ότι αυτές οι εργολαβίες είναι αποτέλεσμα πολύ αργών διαδικασιών. Από το σχεδιασμό του έργου, την ψήφισή του, μέχρι την δημοπράτηση και την εκτέλεση περνούν συνήθως πολλοί μήνες, ή και… χρόνια. Φυσικά τα έργα που προγραμματίζει μια διοίκηση δεν μπορούν να σταματούν ένα χρόνο πριν τη λήξη της θητείας της, για να μην τυχόν και χαρακτηριστούν… προεκλογικά. Αντιθέτως μια διοίκηση οφείλει να σχεδιάζει και να προχωρά μελέτες υποδομών που να έχουν ορίζοντα πολλών ετών. Όποιος βιάζεται, λοιπόν, να χαρακτηρίζει όλα τα έργα προεκλογικά, απλά υπογραμμίζει την άγνοιά του.

Αυτό έκανε στέλεχος της νεότευκτης παράταξης Πόλης Ενότητα, υιοθετώντας όλη την καταστροφολογική επιχειρηματολογία που ακούμε στην πόλη τα τελευταία 4,5 χρόνια. Αφού περιέγραψε την εικόνα της πόλης με τα πιο μελανά χρώματα («Τα σκουπίδια στους ξέχειλους κάδους σε πρώτο πλάνο, ο φωτισμός ελλιπής, η σήμανση  σχεδόν ανύπαρκτη, τα πεζοδρόμια κατεστραμμένα, γεμάτα παγίδες»), στάθηκε σε δρόμους που ενώ ασφαλτοστρώθηκαν πρόσφατα, έχουν σοβαρά προβλήματα και απέδωσε ευθύνες στη «νοοτροπία της δημοτικής αρχής», μιλώντας για «προχειρότητα» και «έργο ενόψει εκλογών».

Οι φωτογραφίες με τις κακοτεχνίες στους δρόμους κυκλοφορούν εδώ και μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο… ενθουσιώδης υποψήφιος σκέφτηκε ότι βρήκε ένα λαμπρό πεδίο για να κάνει την προεκλογική του εμφάνιση.

Το αστείο είναι πώς υποδέχεται η παράταξη Πόλης Ενότητα την απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, ότι οι κακοτεχνίες οφείλονται σε αστοχία του εργολάβου, ο οποίος και θα επαναλάβει τις εργασίες, γεγονός που έχει επισημανθεί έγκαιρα από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Αφού εκφράζει την «ικανοποίησή» της για το γεγονός ότι η αρθρογραφία του στελέχους της… απέδωσε, συνεχίζει για να καταλήξει ότι «η συνηθισμένη δικαιολογία «για όλα φταίει ο εργολάβος» δεν πείθει πλέον κανένα».

Δηλαδή, κύριοι της Πόλης Ενότητα, φταίνε οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου; Φταίει η αιρετή διοίκηση; Ποιος φταίει για τις κακοτεχνίες στην ασφαλτόστρωση; Και αν υιοθετείτε μια τέτοια λογική, γιατί ικανοποιείστε με την απάντηση του αντιδημάρχου;

Κατανοούμε τον αντιπολιτευτικό οίστρο, αλλά θα περιμέναμε κάτι περισσότερο από την κριτική της… λακούβας.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *