Π. Παπαθεοφάνους: Η Φιλαηδόνα «κελαηδά φάλτσα»

Με ένα σχόλιο – απάντηση σε ανάρτηση τοπικής ιστοσελίδας, ο πρόεδρος της 1ης Σχολικής Επιτροπής του Δήμου ενημερώνει για τις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά των υπηρεσιών και των οργάνων του Δήμου, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων την Τετάρτη 9/1, πρώτη ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία μετά τις διακοπές. Το σχόλιό του αλιεύσαμε από τη σελίδα του στο facebook:

Η τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα «Φιλαηδόνα» στην ηλεκτρονική έκδοση της Τετάρτης 09/01/2018 με τον ειρωνικό τίτλο «έριχναν αλάτι για τον πάγο αφού άνοιξαν τα σχολεία;» δίνει μόνη της την ακόλουθη απάντηση.
«Θέλει πολύ σκέψη για να καταλάβει κάποιος ότι το αλάτι το ρίχνουμε στα προαύλια όταν έχει παγετό, τα ξημερώματα δηλαδή. Όχι αφού έχει αρχίσει το μάθημα κατά τις εννέα το πρωί.»
Αν είχε κάνει τον κόπο να μιλήσει τηλεφωνικά με τους διευθυντές των σχολείων θα είχε πληροφορηθεί ότι την προηγούμενη μέρα οι πρόεδροι των 2 σχολικών επιτροπών είχαν μιλήσει τηλεφωνικά με τους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι:
α. το σύστημα θέρμανσης λειτουργεί σωστά, καθώς η πλειοψηφία των διευθυντών την Τρίτη, μέρα του χιονιά, είχαν μεταβεί στα σχολεία ευθύνης τους και το είχαν θέσει σε λειτουργία για ώρες,
β. διαθέτουν επάρκεια πετρελαίου καθώς είχαν φροντίσει να προμηθευτούν τις απαραίτητες ποσότητες, σύμφωνα με τις οδηγίες που τους είχαν δοθεί.
Επίσης, τους ζητήθηκε την Τετάρτη, 9/1/2019, μέρα έναρξης των μαθημάτων να πάνε στα σχολεία τους, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών αρκετά νωρίτερα του συνηθισμένου, να ανάψουν το καλοριφέρ, να ελέγξουν το σύστημα ύδρευσης για πιθανό σπάσιμο λόγω παγετού και να επισκεφτούν τον προαύλιο χώρο για την ύπαρξη παγετού, ώστε τα συνεργεία του δήμου που βρισκόντουσαν σε κατάσταση ετοιμότητας από τα ξημερώματα να μεταβούν και να ρίξουν αλάτι ή να αποκαταστήσουν τυχόν ζημιές. Σε τηλεφωνική επαφή με το σύνολο των διευθυντών και των προϊσταμένων των νηπιαγωγείων από τις 7.00 το πρωί της Τετάρτης λάβαμε την απάντηση ότι τα συστήματα θέρμανσης λειτουργούν αποτελεσματικά και σε μερικά σχολεία που υπήρχαν επικίνδυνα σημεία τα συνεργεία του δήμου πριν την έναρξη των μαθημάτων έκαναν παρεμβάσεις. Αποτέλεσμα όλα τα σχολεία λειτούργησαν χωρίς να ακουστούν παράπονα.
Αν τώρα κάποιος θέλει για λόγους αντιπολίτευσης να ανακαλύπτει προβλήματα, αυτό είναι εύκολο, πρέπει όμως να γνωρίζει ότι οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές γνωρίζουν πολύ καλά ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα.

Παύλος Παπαθεοφάνους, πρόεδρος 1ης Σχολικής Επιτροπής

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *