Γιορτές με σκουπίδια στο κέντρο της πόλης – καταγγελίες πολιτών

Μια απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί στο κέντρο της πόλης από τα απορρίμματα που συσσωρεύονται ανεξέλεγκτα. Οι φωτογραφίες των συμπολιτών μας είναι αποκαλυπτικές.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης μας έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό έργο: λειτουργεί σύστημα υπόγειας απόθεσης των απορριμμάτων, απομακρύνοντας το μεγαλύτερο μέρος των κάδων από τα πεζοδρόμια, αναβαθμίζοντας αισθητικά το χώρο και απελευθερώνοντας τα πεζοδρόμια για τους πολίτες.

Κι όμως, κάποια από τα καταστήματα εστίασης της πόλης εξακολουθούν να αποθέτουν τις συσκευασίες των προϊόντων που χρησιμοποιούν και τα οργανικά απόβλητα όπου τους… βολεύει. Αγνοώντας τις υποδείξεις που έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες και επιδεικνύοντας πρωτοφανή αδιαφορία για την εικόνα της πόλης (και της γειτονιάς τους) και για την όχληση των συμπολιτών και των επισκεπτών της πόλης μας.

Οι σωροί των σκουπιδιών που εικονίζονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι βράδυα αργιών, ώρες και μέρες δηλαδή που η επισκεψιμότητα της πόλης είναι αυξημένη. Και μάλιστα μέσα στην εορταστική περίοδο, που περισσότεροι συμπολίτες μας επιλέγουν να κάνουν τον περίπατό τους στο κέντρο της πόλης.

Κάποιοι σπεύδουν να το αποδώσουν σε ολιγωρία των υπηρεσιών καθαριότητας. Εμείς γνωρίζουμε ότι το κέντρο της πόλης καθαρίζεται με επιπλέον δρομολόγια των απορριμματοφόρων. Αναμένουμε και την απάντηση των ίδιων των αρμοδίων.

Σίγουρα όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απορρίπτει οπουδήποτε τα σκουπίδια του και μάλιστα σκουπίδια με οργανικά υπολείμματα, που είναι εστίες μόλυνσης και προσέλκυσης αδέσποτων και τρωκτικών. Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας: σωροί από σκουπίδια έξω από κεντρικό κατάστημα, τη στιγμή που λίγα μέτρα πιο πέρα υπάρχει άδειος κάδος:

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Σε ό,τι αφορά δύο συγκεκριμένα μαγαζιά, με ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς, δεν πρόκειται απλώς για αδιαφορία αλλά για οργανωμένο σχέδιο με στόχο να εκτίθεται η δημοτική αρχή στα μάτια των πολιτών. Θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία επί του θέματος. Έχουν γνώση οι φύλακες πάντως και κάποιοι που πάνε για μαλλί θα βρεθούν γουλί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *