Φιγουράρει στο σάιτ της Χρυσής Αυγής, φιλοξενεί ισλαμοφοβικά κείμενα και κατηγορεί τον ΠΟΛΙΤΗ για… φασισμό

Αυτή τη φορά ο συμπολίτης μας δημοσιογράφος και φέρελπις υποψήφιος δήμαρχος ξεπέρασε κάθε όριο. Αντί να κρατήσει αποστάσεις από ένα κείμενο που καλλιεργεί χονδροκομμένα την ισλαμοφοβία και την μισαλλοδοξία, το υιοθετεί πλήρως και προσπαθεί να αποδείξει ότι ο ΠΟΛΙΤΗΣ που το στηλίτευσε είναι λίγο – πολύ πολιτικός απόγονος του Γκέμπελς και παίρνει γραμμή από την… Χρυσή Αυγή. Έγραψε δυο ολόκληρα… σεντόνια αναμασώντας χολή, ύβρεις και χυδαία σχόλια, επιβεβαιώνοντας τη βορβορώδη δημοσιογραφία την οποία ασκεί.

Λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και να μη θεωρεί ότι το ακροατήριό του είναι ηλίθιοι:

Στις 28 Σεπτεμβρίου ένα βίντεο, όπου ο Διαμαντής Σεϊτανίδης συνομιλώντας με τον Αιμίλιο Λιάτσο σε τηλεοπτική εκπομπή του Kontra «αποκάλυπταν» ότι δημοσκοπικά η Χ.Α. εμφανίζεται ενισχυμένη και ουσιαστικά ζητούσαν να αρθεί ο αποκλεισμός της από τα κανάλια έγινε ενθουσιωδώς κεντρικό θέμα στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής. Το θέμα επισήμανε ο Μάνος Καμπούρης στις Κρίσεις και την 1η Οκτωβρίου το σχολίασε ο ΠΟΛΙΤΗΣ, επισημαίνοντας κάτι που πλέον έχει στηλιτευτεί από δεκάδες πολιτικούς αναλυτές: ότι ο κρυφο-θαυμασμός προς τη δράση της Χ.Α. από επώνυμους δημοσιογράφους, η υπερπροβολή της οργάνωσης σε μεγάλης εμβέλειας κανάλια, η υιοθέτηση της ρητορικής της από μεγάλο μέρος του δημόσιου λόγου, η απόκρυψη της εγκληματικής της δράσης, η αποδοχή της από μέρος του πολιτικού κόσμου ως επίσημου συνομιλητή, ανέδειξε μια περιθωριακή οργάνωση λίγων εκατοντάδων μελών σε κεντρική πολιτική δύναμη. Κι ο Διαμαντής Σεϊτανίδης τι υποστήριζε σε εκείνη την εκπομπή; Ότι θα πρέπει τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να αποδεχτούν τους χρυσαυγίτες που είναι υπόδικοι για εγκληματικές πράξεις ως ισότιμους συνομιλητές. Όπως ακριβώς τους αποδεχόταν η Ν.Δ. του πρώην φίλου του, Αντώνη Σαμαρά.

Τρεις (3) ολόκληρους μήνες μετά και αφού σχολιάζουμε την φοβική και μισαλλόδοξη προπαγάνδα που φιλοξενεί ο ίδιος στην ιστοσελίδα του, θυμήθηκε να πει ότι η ΧΑ τον… λογόκρινε και ότι ο ΠΟΛΙΤΗΣ γίνεται η… φωνή της Χρυσής Αυγής στην πόλη!

Θα δεχόμασταν τη διάψευση αν ο ίδιος είχε αντιδράσει προ τριμήνου. Αν είχε καταγγείλλει την Χ.Α. επειδή επέλεξε το βίντεο με το πρόσωπό του να κοσμεί τη σελίδα της. Αν είχε βγει στο κανάλι από όπου συχνά εκθέτει τις απόψεις του να πει ότι λάθος… κατάλαβε η Χ.Α. Ή να διαμαρτυρηθεί γιατί οι απόψεις του λογοκρίθηκαν. Ή ακόμα αν είχε γράψει ένα εμφανές και δημόσιο σχόλιο, αποποιούμενος την ερμηνεία που έδωσε η Χ.Α. στις απόψεις του.

Αντίθετα απάντησε στο σχόλιο του ΠΟΛΙΤΗ και των Κρίσεων, εκτοξεύοντας πάλι χαρακτηρισμούς και ύβρεις, όπως συστηματικά κάνει, κατηγορώντας για φασισμό τον ΠΟΛΙΤΗ.

Και πάλι βέβαια, το γεγονός ότι κι αυτός και ο «οικοδεσπότης» του σε εκείνη την εκπομπή έδειχναν εκστασιασμένοι από τη μεγάλη επιρροή της ναζιστικής συμμορίας στην κοινωνία είναι αναμφισβήτητο. Το βλέπουν και το ακούν όλοι στο βίντεο που κι ο ίδιος παραθέτει.

Για όλα τα υπόλοιπα, ότι δηλαδή ο ΠΟΛΙΤΗΣ είναι «φανατικός παρατηρητής των θέσεων της Χ.Α.», ότι είναι «η φωνή της Χ.Α.» θα ήταν γελοίο και να απαντήσουμε. Είναι σαν το μικρό παιδί που το πιάνεις να έχει κρύψει στην τσάντα του το μολύβι του συμμαθητή του και αυτό αντί να σου δώσει μια πειστική εξήγηση, σου θέτει το ερώτημα: κι εσύ γιατί άνοιξες την τσάντα μου;

Το ίδιο ακριβώς κάνει και τώρα: όχι μόνο φιλοξενεί ένα άρθρο που το σχολιάζουν αρνητικά ακόμη και οι αναγνώστες της ιστοσελίδας του, αλλά το υπερασπίζεται κάνοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι αποτελεί κήρυγμα ρατσιστικού μίσους. 

Λοιπόν για να τελειώνουμε: δεν είναι όλοι οι αντίπαλοι της Δύναμης Πολιτών και της δημοτικής αρχής ακροδεξιοί. Ποτέ δεν έγραψε ο ΠΟΛΙΤΗΣ κάτι τέτοιο. Όσοι όμως προπαγανδίζουν τον φόβο στους πρόσφυγες, στους αλλόδοξους, στους διαφορετικούς, όσοι τα βάζουν με τα συνδικάτα, τις απεργίες, τους αγώνες, όσοι δεν χάνουν ευκαιρία να χλευάσουν τις αριστερές ιδέες και ταυτίζουν το φασισμό με το σοσιαλισμό, όσοι αποκαλούν τους αιρετούς «κολλητούς» και το δήμαρχο «φασιστάκο», την ίδια στιγμή που κλείνουν τα μάτια στους τραμπουκισμούς και τη δράση συμμοριών στην πόλη, όσοι καλούν σε μέτωπο κατά της αριστερής διοίκησης γαργαλώντας τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, όσοι απαξιώνουν πρόσωπα, παρατάξεις, φορείς, συλλογικές διαδικασίες, λειτουργίες αιρετών οργάνων, ναι είναι ακροδεξιοί και στρώνουν το έδαφος για την επιβολή μιας αντιδημοκρατικής διοίκησης στο Δήμο. Και ο ίδιος ο Διαμαντής Σεϊτανίδης φέρει μεγάλη ευθύνη για όλα αυτά που σχεδιάζονται στην πόλη, γιατί πρωταγωνιστεί εδώ και καιρό σε έναν ανήθικο και ανηλεή πόλεμο στην αιρετή διοίκηση, υπερασπιζόμενος μετά μανίας τα μεγαλο-επιχειρηματικά συμφέροντα.

Για το πολιτικό πρόσημο του ανδρός έχουμε ασχοληθεί αναλυτικότερα και από όσο θυμόμαστε δεν υπήρξαν σοβαρές απαντήσεις. Είχαμε γράψει και τότε πως ό,τι γυαλίζει δεν είναι πολίτιμος λίθος. Γιατί μπορεί ο ίδιος να απαξιώνει τη σημερινή δημοτική αρχή λέγοντας ότι «σιτίζεται από το δημόσιο κορβανά», αλλά είναι ο ίδιος που επιδιώκει διακαώς εδώ και χρόνια να καταλάβει μια δημόσια καρέκλα. Και παρότι δεν κατάφερε ποτέ ως σήμερα να εκλεγεί σε μια έμμισθη θέση, ανταμείφθηκε πολλές φορές για το «κολλητηλίκι» του με πολιτικούς της δεξιάς παράταξης, διοριζόμενος από τους πολιτικούς του φίλους σε έμμισθες θέσεις και αργομισθίες (ναι, αυτός ο… εργάτης και λάτρης του ιδιωτικού τομέα).

Για το τέλος, κάτι προσωπικό:

Ποτέ δεν έκρυψα την ιδιότητά μου ως πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας. Θέση που κατέλαβα με την έκθεσή μου στις δημοτικές εκλογές του 2014 στο ψηφοδέλτιο της Δύναμης Πολιτών και με τις ψήφους των συμπολιτών μου. Ούτε διορίστηκα, ούτε με προσέλαβε κάποιος σε θέση δημοσίου. Το αν σιτίζομαι από το δημόσιο μπορεί να το αντιληφθεί οποιοσδήποτε αναζητήσει το «Πόθεν έσχες» μου, το οποίο υποβάλλω κάθε χρόνο. Οι αμοιβές των αιρετών (και η δική μου) καθορίζονται εκ του νόμου. Ως αιρετοί της Δύναμης Πολιτών διαθέτουμε μέρος αυτής της νόμιμης αμοιβής στην παράταξη που μας εξέλεξε, αλλά και για κοινωνικούς σκοπούς. Αν ο κ. Σεϊτανίδης θεωρεί ότι κακώς υπάρχουν αυτές οι αμοιβές, ας δεσμευτεί μέσα από το πρόγραμμα της Επανεκκίνησης να μην λαμβάνει αυτός και οι σύντροφοί του αυτές τις αμοιβές, αν και εφόσον εκλεγούν, ή να τις εκχωρούν όπου θεωρούν ότι υπάρχει ανάγκη, αλλά τότε θα πρέπει να τεκμηριώσει με ποιον τρόπο θα βιοπορίζεται ο δήμαρχος, ή οι αντιδήμαρχοι για την αποκλειστική απασχόλησή τους με τα κοινά. Γιατί είναι γνωστό στην πόλη (κι όσοι το έχουν ξεχάσει καλό είναι να το αναζητήσουν) ότι ο μοναδικός πολιτικός παράγοντας στην πόλη που έταζε ότι αν εκλεγεί θα είναι δήμαρχος αμισθί, συνελήφθη να παίρνει φακελάκι και καταδικάστηκε σε βαριά κακουργηματική ποινή.

Προκαλώ λοιπόν τον κ. Σεϊτανίδη να βρει και να γράψει το ύψος των αμοιβών μας και εμού προσωπικά, ώστε να αποδείξει ότι σιτιζόμαστε από το δημόσιο. Αλλιώς, εκτός από εμμονικός, ιδεοληπτικός (ακρο)δεξιός αποδεικνύεται και κακός δημοσιογράφος και επαγγελματίας ψευδολόγος.

Γιώργος Κατερίνης

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το προσθέτω για να καταδείξω το ποιόν της δημοσιογραφίας, την οποία διακονεί:

Αρχές Δεκεμβρίου κάνει το γύρο του διαδικτύου η παρακάτω φωτογραφία:

Είναι οι μέρες που γίνονται εκδηλώσεις στη μνήμη του δολοφονημένου από αστυνομική σφαίρα μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο «πονηρός» βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που την ανεβάζει… ξεχνά να σημειώσει ότι απεικονίζει τα Εξάρχεια το 2008 και κάνει τους γνωστούς σχολιασμούς περί ανομίας, καταστροφών και αβάτου των Εξαρχείων.

Ο συμπολίτης μας δημοσιογράφος σπεύδει να την υιοθετήσει στο προσωπικό του προφίλ στο fb δηλώνοντας:

Κάποιος παρατηρητικός επισκέπτης του προφίλ του, επισημαίνει το… λάθος και του υποδεικνύει ότι ως δημοσιογράφος οφείλει να κάνει ρεπορτάζ και να μην αράζει στα παράθυρα. Κι αντί να σπεύσει να διορθώσει την… γκάφα, τι κάνει ο «αντικειμενικός δημοσιογράφος»; Αρχίζει να κράζει τον σχολιαστή για τα ορθογραφικά του λάθη, τον λέει άσχετο και του λέει ότι επίτηδες έβαλε τη φωτογραφία του 2008 γιατί… συνδέεται με τα επεισόδια του 2018.

Με τέτοιας ποιότητας στρατευμένη ακροδεξιά δημοσιογραφία ασχολείται ο συμπολίτης μας. Δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται άλλα σχόλια…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *