Αποδεκτό από το δήμαρχο το αίτημα μαθητών για Δημοτικό Στέκι Νεολαίας

Θετικά βλέπει ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος το αίτημα για Δημοτικό Στέκι Νεολαίας και σύντομα θα υποδειχθεί συγκεκριμένος δημοτικός χώρος. Αυτό προκύπτει από δελτίο τύπου που εξέδωσε το τοπικό σχήμα Επαναστατική Κίνησης Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, το οποίο εδώ και λίγους μήνες προέβαλε το συγκεκριμένο αίτημα. Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Η εκστρατεία για ένα Δημοτικό Στέκι Νεολαίας που ξεκίνησε με τις μικρές του δυνάμεις το νέο τοπικό πολιτικό σχήμα της Επαναστατικής Κίνησης Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και πλέον έχει αγκαλιάσει ενεργά η μαθητική νεολαία του Δήμου, βρίσκεται κοντά σε μία αίσια, νικηφόρα κατάληξη!

Την περασμένη Πέμπτη, 27/12, η Επιτροπή Μαθητών Λυκείων για τη διεκδίκηση του Δημοτικού Στεκιού Νεολαίας, συναντήθηκε επίσημα με τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Άρη Βασιλόπουλο, στο γραφείο του στο Δημαρχείο, του προσκόμισε τις πολλές δεκάδες υπογραφές μαθητών υπέρ του Στεκιού και περιέγραψε όλες τις λεπτομέρειες που συνδέονται με την διεκδίκηση.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος τοποθετήθηκε θετικά απέναντι στο αίτημα και μάλιστα, πρότεινε στους μαθητές συγκεκριμένους χώρους για να μπορέσει αυτό να πραγματοποιηθεί. Η Επιτροπή Μαθητών, αφού για μία ακόμα φορά τόνισε ότι διεκδικεί έναν κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο που θα στεγάσει τις ανάγκες για δωρεάν ψυχαγωγία και έκφραση ΟΛΩΝ των νέων της πόλης και όχι μιας συγκεκριμένης ομάδας ή συλλογικότητας, έναν χώρο Δημοτικής ιδιοκτησίας και ευθύνης στον οποίο όμως τον πρώτο λόγο θα έχουν οι νέοι που θα δραστηριοποιούνται σε αυτόν, ζήτησε από τον Δήμαρχο να επισπεύσει όσο γίνεται τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε η εύρεση, η διαμόρφωση και η έναρξη λειτουργίας του Στεκιού να μην συμπέσει με την κορύφωση της προεκλογικής περιόδου και να μην ταυτιστεί με μικροπολιτικές σκοπιμότητες κάθε είδους και απόχρωσης.

Το ραντεβού της Επιτροπής Μαθητών με τον Δήμαρχο ανανεώθηκε για τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου, όπου από κοινού θα γίνει επίσκεψη σε διαθέσιμο δημοτικό χώρο στη Νέα Χαλκηδόνα για να εξεταστεί η δυνατότητα έναρξης λειτουργίας του Στεκιού εκεί.

Η Επιτροπή Μαθητών Λυκείων για τη διεκδίκηση του Δημοτικού Στεκιού Νεολαίας δηλώνει ότι θα συνεχίσει την εκστρατεία συλλογής υπογραφών ενόψει της σχετικής συζήτησης του αιτήματος στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα διοργανώσει μια ανοικτή συνέλευση όσων μαθητών έχουν υπογράψει (πιθανότατα στις 27 Ιανουαρίου) για να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες τις εκστρατείας, οι επίσημες δεσμεύσεις και προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, αλλά και για να διευρυνθεί η ίδια η σύνθεση της Επιτροπής με περισσότερους μαθητές που θέλουν να δραστηριοποιηθούν άμεσα για την οριστική κατάκτηση του Στεκιού.

(Στη φωτογραφία μαθητές της Επιτροπής δείχνουν στον Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο τις υπογραφές που έχουν ως τώρα συλλεχθεί στο πλαίσιο της εκστρατείας)

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *