Δημοπρατείται το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο της πόλης – λύση σε ένα πρόβλημα 40 χρόνων

Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της βόρειας Φιλαδέλφειας εδώ και 40 χρόνια οδεύει στο τέλος του. Πρόκειται για το αντιπλημμυρικό έργο της οδού Σκρα, η δημοπράτηση του οποίου σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής. Το έργο έχει τίτλο «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ-ΕΡΓΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΑ Σ7» και είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.850.000,00 € (πλέον ΦΠΑ 24%).

Το πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή γύρω από το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της ΜΑΒΑ έχει απασχολήσει τους κατοίκους εδώ και δεκαετίες. Οι τελευταίες καταστροφές έγιναν τον Οκτώβριο του 2014, όταν κινδύνεψαν άνθρωποι και περιουσίες. Ακολούθησαν λαϊκές συνελεύσεις (δείτε φωτογραφία παρακάτω), συλλογή υπογραφών και παραστάσεις των κατοίκων.

Ο Δήμος ανέλαβε να συντάξει τις απαραίτητες μελέτες, οι οποίες και εγκρίθηκαν με την 132/2017 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Από τότε υπήρχε μια συνεχής όχληση για να εγκριθεί το έργο και να φτάσει στην τελική φάση του, που είναι η δημοπράτηση.

Μετά από την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει η δημοπράτηση του έργου, το οποίο θα λύσει το σοβαρότερο πλημμυρικό πρόβλημα του Δήμου και θα βάλει τέλος στους κινδύνους που αντιμετωπίζει η πόλη μας.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *