Διασπασμένη η τοπική της Νέας Δημοκρατίας στις δημοτικές εκλογές

Εσωκομματικές αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία προκαλούν οι προεκλογικές ζυμώσεις για τη συγκρότηση δημοτικών συνδυασμών, αφού τα στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης έχουν διασκορπιστεί σε διαφορετικούς συνδυασμούς. Μετά την αυτο-ανακηρυξή του ο Χρήστος Κοπελούσος παραιτήθηκε από μέλος της διοίκησης της Τ.Ο., αν και έσπευσε να φωτογραφηθεί στο συνέδριο της ΝΔ με επώνυμα στελέχη της. Στο συνδυασμό του όμως έχουν δραστηριοποιηθεί άλλα δυο μέλη της διοίκησης της Τ.Ο., ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος (ήδη ανακοινώθηκε ότι θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος) και ο Χρήστος Τριανταφύλλου, οι οποίοι δεν φαίνεται να έχουν αφήσει τις θέσεις τους.

Από την εφημερίδα του Χρήστου Τριανταφύλλου είδαμε να γίνεται κριτική στον γραμματέα της οργάνωσης Χάρη Τσούλα, επειδή παραβρέθηκε στην εκδήλωση άλλης… παράταξης. Εννοούν προφανώς την νεοσυσταθείσα παράταξη του Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος αν και δεν έχει επισήμως ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, κινείται με την… χάρη του αρχηγού και του τοπικού κομματάρχη της ΝΔ.

Λίγο πιο πριν από την εφημερίδα που πρόσκειται στο Χάρη Τομπούλογλου είδαμε να γίνεται κριτική στην παρουσία ενός άλλου στελέχους μέχρι πρόσφατα της Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, του Θάνου Λέκκα, στο πλευρό του… Παντελή Γρετζελιά.

Όσο κι αν προσπάθησαν να δείξουν ενωτικό κλίμα στην πρόσφατη εκδήλωση που έγινε στην πόλη μας για τα 44 χρόνια της ΝΔ, τα τοπικά στελέχη βρίσκονται σε έντονη αντιπαράθεση

Είναι δεδομένο ότι πρώην και νυν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν μια τάση αναζήτησης πολιτικής στέγης ενόψει των δημοτικών εκλογών. Χαρακτηριστική περίπτωση ο Ρένος Αρβανίτης, ο οποίος μετά την αποτυχημένη του συμμετοχή στο σχήμα του Γιώργου Αράπογλου στις εκλογές του 2014, εμφανίζεται να δραστηριοποιείται με διάφορους τρόπους (δημοσιογραφώντας στην εφημερίδα του Νίκου Παπανικολάου, συνυπάρχοντας στο… απρόσωπο σχήμα Νέο Ξεκίνημα με φερόμενους ως υποψήφιους στο πλευρό του Γ. Βούρου, κλπ). Άλλη περίπτωση ο Μανώλης Διαγουμάς, ο οποίος εμφανίζεται να συμμετέχει στο σχήμα που έχει ως πρόεδρό του τον τοπικό δημοσιογράφο Διαμαντή Σεϊτανίδη (παλιό πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, την εποχή που εκείνη αναζητούσε αυτόνομη πολιτική παρουσία).

Είναι βέβαιο ότι πλησιάζοντας στις εκλογές του Μαΐου 2019 θα υπάρξουν πολλές ανακατατάξεις ακόμα. Για την ώρα η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να έχει σοβαρό πρόβλημα εκπροσώπησης στην πόλη μας…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *