Τα σχολεία της πόλης μας φροντίζουν για «το χαρτί του μέλλοντός τους»

Την πρώτη παράδοση καθαρού χαρτιού Α4 σε 13 σχολεία της πόλης μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Το χαρτί του μέλλοντός μας», πραγματοποίησε η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και όλα τα σχολεία της πόλης έχουν κληθεί να συμμετάσχουν. Τα πρώτα 13 σχολεία που αποδέχθηκαν την πρόσκληση, συγκέντρωσαν το προηγούμενο διάστημα βιβλία και χαρτί γραφής σε ειδικούς μεγάλους σάκους (big bags) που τους διένειμε ο Δήμος και όταν οι σάκοι γέμισαν ο Δήμος τους παρέλαβε. Πριν λίγες ημέρες έγινε η πρώτη διανομή καθαρού χαρτιού, ανάλογα με τις ποσότητες που είχε συγκεντρώσει κάθε σχολείο.

Αναλυτικά τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν τα: 1ο, 2ο, 3ο Λύκειο Ν.Φιλ/φειας, 1ο & 2ο ΕΠΑΛ Ν.Φιλ/φειας, 1ο, 2ο, 3ο Γυμνάσιο Ν.Φιλ/φειας, 2ο, 5ο, 6ο, 8ο Δημοτικό Ν.Φιλ/φειας, Λύκειο Ν.Χαλκ/νας. Πρωταθλητές στις ποσότητες της ανακύκλωσης ήταν τα 3ο Λύκειο Ν.Φιλ/φειας, 1ο Γυμνάσιο Ν.Φιλ/φειας, 1ο ΕΠΑΛ Ν.Φιλ/φειας και 8ο Δημοτικό Ν.Φιλ/φειας.

Η μείωση της παραγωγής απορριμμάτων, εξοικονομεί φυσικούς πόρους, ενέργεια, προστατεύει το περιβάλλον και μειώνει το κόστος για τους πολίτες.

Επενδύουμε στο μέλλον! Μειώνουμε τα απόβλητα, επαναχρησιμοποιούμε, ανακυκλώνουμε!

Ένα μεγάλο μπράβο στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά που ανταποκρίθηκαν!

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *