Προσφυγή κατά του εγκιβωτισμού του Ποδονίφτη από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της έγκρισης του έργου «Διευθέτηση του Ρέματος Ποδονίφτη από την γέφυρα της οδού Χαλκίδος έως την γέφυρα της οδού Εράτωνος» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Το θέμα μπήκε στη συνεδρίαση της 20ης Δεκεμβρίου από δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι ζήτησαν να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης, αφού παρά την απορριπτική απόφαση του Δ.Σ. το έργο προχωρά σε υλοποίηση. Αν και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν συντριπτικό, αφού το σχετικό ψήφισμα έλαβε 32 θετικές ψήφους έναντι μιας αποχής, η συνεδρίαση δεν ήταν καθόλου απλή και δεν έλειψαν οι αψιμαχίες.

Αρχικά το προεδρείο προσπάθησε να αποφύγει τη συζήτηση του θέματος, επικαλούμενο τον κανονισμό που ζητά 22 ψήφους για να τεθεί ένα θέμα προς συζήτηση και παρότι ήταν φανερό ότι υπήρχε μια θετική τοποθέτηση περισσοτέρων συμβούλων. Μόνο όταν τέθηκε θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας και αφού διεκόπη η συνεδρίαση, έγιναν οι απαραίτητες… διαβουλεύσεις και το θέμα μπήκε προς συζήτηση. Για το θέμα τοποθετήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κωνσταντίνου, Φίλιππος Δραγούμης και Στάθης Δρογώσης, θυμίζοντας την απόφαση που είχε ληφθεί επί του θέματος, τη σημασία της διατήρησης του φυσικού τμήματος του Ποδονίφτη και τη στάση του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Απαντώντας η αντιδήμαρχος Ελένη Μυριβήλη υποστήριξε την πρόταση, οδηγώντας και στην πανηγυρική υπερψήφισή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες απόφαση προσφυγής στο ΣτΕ πρόκειται να λάβει και ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, ο οποίος ομόφωνα έχει απορρίψει το έργο.

Το έργο εκτός από τους δυο όμορους δήμους έχουν απορρίψει ακόμα και τρεις διευθύνσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (και μάλιστα οι πλέον αρμόδιες – υδάτων και δασών), ενώ θετική γνωμοδότηση έχει δώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Διαβάστε: Ρεπορτάζ για την γνωμοδότηση του Δήμου.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *