Είδηση είναι μόνο ότι υπηρετεί το μοναδικό στόχο: να χτυπηθεί η δημοτική αρχή

«Θίχτηκαν» δυο τοπικά μέσα από το σχόλιο περί «μαύρης δημοσιογραφίας» που δημοσίευσε ο ΠΟΛΙΤΗΣ. Και πώς αντέδρασαν; Με τις συνήθεις ύβρεις και συκοφαντίες: «δουλική δημοσιογραφία» και «αμελέτητο υπαλληλάκι», λέει ο ένας (αλήθεια οι σύντροφοί του στην «Επανεκκίνηση» συμφωνούν με αυτό το είδος της… δημοσιογραφίας που ασκεί ο επικεφαλής τους;), «τριπλή ιδιότητα» μας αποδίδει ο άλλος (;).

Ας δώσουμε μερικά απλά δείγματα «δημοσιογραφίας» που άσκησαν οι δυο «θιγμένοι» τις προηγούμενες μέρες, για να αντιληφθούμε πώς εννοούν την αντικειμενικό χειρισμό της επικαιρότητας:

  • Στην πόλη πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση για τον ένα χρόνο από την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας. Παραβρέθηκαν μια υπουργός της κυβέρνησης και η περιφερειάρχης Αττικής, βγήκαν δελτία τύπου που γράφτηκαν σε πολλά κεντρικά μέσα ενημέρωσης. Για τα δυο τοπικά μέσα ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΙΔΗΣΗ και γι αυτό δεν έγραψαν λέξη.
  • Ο Δήμος ανακοίνωσε ότι πληρώνει τα «κομμένα» δώρα στους εργαζόμενους της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Σε μια σειρά κεντρικά μέσα ενημέρωσης γράφτηκε ότι ο Δήμος μας είναι μεταξύ των τριών πανελλαδικά που έλαβαν τέτοιες αποφάσεις. Για τα δυο τοπικά μέσα ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΙΔΗΣΗ και γι αυτό δεν έγραψαν λέξη.
  • Στην αίθουσα του ΠΠΙΕΔ φιλοξενείται αυτές τις μέρες η έκθεση Ελεύθερη Αθήνα, την οποία διοργανώνουν το επιστημονικό ίδρυμα της Βουλής, η Περιφέρεια, ο Δήμος Αθήνας, η ΕΡΤ. Η έκθεση είχε φιλοξενηθεί πριν στον Πειραιά. Την επισκέπτονται καθημερινά σχολεία, γίνονται ξεναγήσεις από ιστορικούς, εκδηλώσεις. Και ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΙΔΗΣΗ για τους «αντικειμενικούς δημοσιογράφους» της πόλης. Αντίθετα τοπικό μέσο αποφάσισε να «καλύψει» το γεγονός γράφοντας ένα χυδαίο ρεπορτάζ περί του πόσο… απομονωμένη είναι η δημοτική αρχή.
  • Αντίθετα μόλις δημοσιοποιήθηκε μια λίστα των δήμων που θα επιδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να βάλουν δωρεάν WiFi, όπου δεν συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος μας, θεώρησαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να… πανηγυρίσουν. Και όταν αποκαλύψαμε τη λαθροχειρία τους, αντί να απαντήσουν, μας βρίζουν…

Υπάρχουν δεκάδες τέτοια παραδείγματα από την καθημερινή άσκηση «δημοσιογραφίας» που ασκούν τα δυο αυτά τοπικά μέσα. Εμπαθείς, μονόπλευροι και στρατευμένοι κατά της δημοτικής αρχής. Γι αυτό ενοχλούνται όταν αποκαλύπτουμε το ρόλο τους. Γι αυτό ενοχλούνται που υπάρχει ο ΠΟΛΙΤΗΣ και καταγράφει δράσεις και γεγονότα που γίνονται στην πόλη, τα οποία αλλιώς δεν θα γίνονταν ποτέ γνωστά στους πολίτες.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να σιωπήσουμε.

ΠΟΛΙΤΗΣ

 

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *