«Μαύρη» δημοσιογραφία με αφορμή το σερφάρισμα στο διαδίκτυο

Σε νέα επίπεδα γελοιότητας, ενόψει και των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, ανεβαίνουν οι τοπικοί υπηρέτες της «μαύρης» δημοσιογραφίας. Αυτή τη φορά αφορμή ήταν η δημοσιοποίηση ενός καταλόγου με Δήμους που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν με 15.000 ευρώ για να διαθέτουν free WiFi σε ορισμένους δημόσιους χώρους. Στον κατάλογο αυτών των Δήμων δεν περιλαμβάνεται ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, γεγονός που έγινε δεκτό με …πανηγυρισμούς αγανάκτησης από συγκεκριμένες γραφίδες.

Τι έχει συμβεί; Όπως μάθαμε – επειδή εμείς κάναμε τον κόπο να ρωτήσουμε στον Δήμο – ο Δήμος υπέβαλε κανονικά και εμπρόθεσμα (η δυνατότητα υποβολής ήταν 7-9 /11) ηλεκτρονικά αίτηση όπως προβλεπόταν, αλλά η έγκριση ήταν με σειρά προτεραιότητας. Από τους πάνω από 13.000 Δήμους που έκαναν την ηλεκτρονική αίτηση σε όλη την Ευρώπη, χρηματοδοτήθηκαν οι πρώτοι 2.800, ανάμεσα στους οποίους 131 από τη χώρα μας. Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων Δήμων θα ανοίξει πάλι στις αρχές του 2019.

Κατόπιν των παραπάνω μας δημιουργήθηκε μια εύλογη απορία: Φαντάζεται κανείς ότι οι υπόλοιποι 10.200 Δήμαρχοι κατηγορήθηκαν για ανικανότητα, ολιγωρία, υποβάθμιση της πόλης τους και …αναλγησία για τους κοινωνικά ασθενέστερους;  Ή ακόμη περισσότερο οι Δήμαρχοι  Δήμων που δεν υπέβαλαν καν αίτηση;

Αναρωτιόμαστε: εάν ο Δήμος ήταν στον κατάλογο των πρώτων Δήμων θα ασχολούνταν με την είδηση; Και αν ναι, τότε γιατί δεν ασχολήθηκαν να ανδείξουν πραγματικά σοβαρές χρηματοδοτήσεις και επιτυχίες που είχε ο Δήμος, όπως τα 2,2 εκατ.ευρώ για το Στρατιωτικό Εργοστάσιο, τα 2,8 εκατ. για τα ηχοπετάσματα, τα 10,4 εκατ. για την καθαριότητα-ανακύκλωση και τόσα πολλά άλλα που τα αποσιωπούν συστηματικά; 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Δέκα χρόνια τώρα (από τότε δηλαδή που ξαναθυμήθηκε τη Φιλαδέλφεια μετά την πόρτα που έφαγε από τη δεξιά στην Ηλεία) καταπιέστηκε πολύ ο άνθρωπος για να κρύψει τα ακροδεξιά του παραληρήματα και τις κρίσεις μεγαλομανίας.
    Τελικά δεν τα κατάφερε και επανήλθε στα φυσιολογικά του επίπεδα.
    Άνευ ουσίας και σημασίας τα γραφόμενά του. Ακόμη και τον Βέττο τον διαβάζουν περισσότεροι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *