Κατηγορίες Παπακώστα με επιχείρημα μια… ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.

Συνέχεια στην υπόθεση των «καταγγελιών» που έγιναν από πρώην δημοτικούς συμβούλους, δίνει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Παπακώστας, με επιστολή που μας έστειλε. Στην επιστολή επαναλαμβάνει ερωτήματα που έθεσε και στην συνεδρίαση της 21ης Νοεμβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφορικά με το κόστος των εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς του 2018 και αναφέρεται στα κόστη των εκδηλώσεων 2015, 2016 και 2018.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2018, την οποία παραθέτει, ελήφθη… ομόφωνα, γεγονός που εκθέτει τους ίδιους τους «καταγγέλλοντες», αφού περιλαμβάνονται στις 20 θετικές ψήφους. Η όποια διαφορά κόστους φυσικά είναι πολύ εύκολο να αναζητηθεί από τον οποιοδήποτε, ανατρέχοντας στις ίδιες τις συμβάσεις όπου καταγράφεται ο εμπλουτισμός των εκδηλώσεων και η πρόσθεση υπηρεσιών.

Θυμίζουμε ότι η Δύναμη Πολιτών έχει χαρακτηρίσει ψέματα τις σχετικές καταγγελίες.

Προκαλεί εντύπωση η επιμονή πρώην στελεχών της Δύναμης Πολιτών να επικεντρώνουν την «κριτική» τους σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, επιλέγοντας να δώσουν μια μάχη ηθικής σπίλωσης της διοίκησης του Δήμου, μετατοπίζοντας την πολιτική ατζέντα σε ένα μίζερο διαχειριστικό πεδίο. Όταν μάλιστα οι δήθεν καταγγελίες τους υιοθετούνται από την πιο ακραία έκφραση της δεξιάς στην πόλη, η οποία επιχειρεί και δικαστική εμπλοκή, θα περίμενε κανείς αυτά τα στελέχη να λάβουν αποστάσεις. Αντίθετα, όπως φαίνεται και στην επιστολή Παπακώστα, δεν δείχνουν να ενοχλούνται από αυτή την εξέλιξη.

Στην επιστολή του ο Β. Παπακώστας αναφέρεται ακόμα στην επιλογή του να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας (την χαρακτηρίζει «πράξη προσφοράς») αν και είναι κάτοικος… Περισσού, ενώ είναι γνωστό ότι ο ίδιος εκμεταλλευόμενος την θέση του ως επαγγελματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με πολλαπλές ιδιότητες επέβαλε την τοποθέτησή του στη λίστα της Δ.Π. το 2014, προκαλώντας σημαντικές αντιδράσεις εντός της παράταξης.

Στη συνέχεια παραθέτουμε την επιστολή του Β. Παπακώστα:

Μια δεύτερη ευκαιρία στον κ. Δήμαρχο για να απαντήσει

Με αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21/11/2018 στο οποίο διατύπωσα κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το κόστος της ηχητικής και φωτιστικής υποστήριξης των εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς για τα έτη 2015, 2016 και 2018, και εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έλαβα καμία απάντηση από τον κ. Δήμαρχο, καθώς εκ των προτέρων προχώρησε σε μια αναιτιολόγητη δίκη προθέσεων λέγοντας ότι μοναδικός μου σκοπός είναι να ρίξω λάσπη στον ανεμιστήρα, επανέρχομαι καταθέτοντας πάλι τις ερωτήσεις μου μαζί με τα στοιχεία των συμβάσεων που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές ευελπιστώντας ότι αυτή την φορά θα απαντήσει, αν όχι σε εμένα, στους πολίτες όπως οφείλει.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το συμφωνητικό για τον φωτισμό και ήχο για τον τριήμερο εορτασμό της Πρωτομαγιάς του 2015 (ΑΔΑ: 783ΜΩΗΓ-9ΧΟ) το συνολικό κόστος ανήλθε στο ποσό των 5.500,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Το αντίστοιχο κόστος για τον διήμερο εορτασμό της Πρωτομαγιάς του 2016 (ΑΔΑ: 622ΨΩΗΓ-ΥΥ7) ανήλθε στο ποσό των 4.920,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Ενώ το αντίστοιχο ποσό για τον τριήμερο εορτασμό της Πρωτομαγιάς του 2018 (ΑΔΑ: 7ΔΔ046ΜΩ0Ι-591) ανήλθε στα 8.680,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η ερώτηση είναι η εξής: Πώς προκύπτει αυτή η διαφορά;

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Δήμαρχος έκρινε επίσης σκόπιμο να οδηγηθεί σε στρεψοδικία επικαλούμενος τον τόπο κατοικίας μου. Ο τόπος κατοικίας μου είναι στον Περισσό (413 μέτρα από τα όρια της πόλης), όπου ήταν και όταν παλεύαμε να χτίσουμε τον προμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, όπου ήταν και όταν ιδρύσαμε την παράταξη Δύναμη Πολιτών το 2010, όπου ήταν και όταν ως Γραμματέας της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΝΦ – ΝΧ προτείναμε τον κ. Δήμαρχο ως επικεφαλής της παράταξης, όπου ήταν και όταν ο ίδιος ως υποψήφιος Δήμαρχος εκθείαζε την απόφασή μου να ενισχύσω την παράταξη με την υποψηφιότητά μου στην Ν. Χαλκηδόνα (χαρακτηρίζοντάς την ως πράξη προσφοράς) που είχε πρόβλημα η παράταξη να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο καθώς η πολιτική της δράση ήταν περιορισμένη κάτι το οποίο φάνηκε άλλωστε και από το αποτέλεσμα (5η δύναμη η “Δύναμη Πολιτών”). Αλήθεια τότε δεν γνώριζε τον τόπο κατοικίας μου ο κ. Δήμαρχος; Δεν θα επανέλθω ξανά στο συγκεκριμένο ζήτημα και δεν θα ρωτήσω που μένουν κάποιοι στενοί συνεργάτες του Δημάρχου. Αυτό το επίπεδο αντιπαράθεσης το εκχωρώ στον κ. Δήμαρχο.

Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας:

  • Στην κοινή ανακοίνωση της Γραμματείας της παράταξης και της Δημοτικής Ομάδας αναφέρεται ότι οι 4 αποχωρήσαντες ψεύδονται. Αλήθεια τα ζητήματα αυτά που αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους δεν τα είχαν θέσει και δεν είχαν συζητηθεί στην Δημοτική Ομάδα; Αν τα είχαν θέσει ψεύδονταν και τότε και τους το είπατε, ή απέκτησαν την ιδιότητα του «ψεύτη» όταν αυτά τα καταγγείλανε δημόσια;
  • Αλήθεια όταν ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αποφάσιζε να στηρίξει τον κ. Βασιλόπουλο γνώριζε την γραπτή επιστολή του ενός την οποία επικαλούνται οι αποχωρήσαντες στην ανακοίνωσή τους; Μήπως την γνωρίζει σήμερα; Ή μήπως λένε ψέματα και δεν υπάρχει;
  • Στην συνέχεια υπήρξε η επιστολή της μέχρι πρότινος Γραμματέα της παράταξης κ. Β.Ματσουκά. Αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω, παρά τις όποιες πολιτικές διαφωνίες οι οποίες σε τελική ανάλυση είναι απολύτως θεμιτές, την απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμό μου στο πρόσωπό της για την επί πολλά χρόνια ανιδιοτελή προσφορά της στα κοινά και στην Αριστερά, της οποίας αποτελεί τμήμα της ζωντανής ιστορίας της στην περιοχή. Και η ερώτησή μου αφορά τον κ. Δήμαρχο και τον κάθε Δημοτικό Σύμβουλο ξεχωριστά: μήπως και αυτά που λέει η κ. Ματσουκά είναι ψέματα;

Βαίλης Παπακώστας,

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *