Συζητήθηκε η προσφυγή στο ΣτΕ κατά της επένδυσης του Ελληνικού

Μέλη της δημοτικής αρχής της πόλης μας βρέθηκαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εκδικάστηκε η προσφυγή κατά της επένδυσης στο Ελληνικό. Η προσφυγή κατατέθηκε από 550 και πλέον κατοίκους της περιοχής του Ελληνικού, αλλά και όλου του λεκανοπεδίου της Αττικής, όπως και νομικά πρόσωπα (Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων, Οικολογική Συνεργασία, Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση- WWF Ελλάς, Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κ.λπ.) με αίτημα της ακύρωση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Μεταξύ των προσφευγόντων μέλη της δημοτικής αρχής της πόλης μας, όπως ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Καλαμπόκης, ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Μανωλεδάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας Γιώργος Κατερίνης, ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Κώστας Μπαρούτας. Να θυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας με απόφασή του έχει συνταχθεί με τους φορείς που έχουν αντιταχθεί στην επένδυση.

Οι λόγοι που αναπτύχθηκαν από τους δικηγόρους των προσφευγόντων αφορούν την πρόβλεψη για την κατασκευή 6 ουρανοξυστών των 200 μέτρων ύψους ο καθένας (ο ένας θα έχει και καζίνο 15.000 τ.μ.) και άλλων ύψους 60 μέτρων, τη δημιουργία μιας ολόκληρης πόλης 44.000 κατοίκων με συντελεστή δόμησης «μαμούθ», ενώ παραβιάζονται και σειρά συνταγματικών διατάξεων, όπως η αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης.

Παρέμβαση υπέρ του Προεδρικού Διατάγματος έκαναν το ΤΑΙΠΕΔ, οι εταιρείες Ελληνικό Α.Ε., Helliniko global, κ.λπ. Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *