Καμιά ευαισθησία για το Ελληνικό από τους υπερασπιστές της «ελληνικότητας» της Μακεδονίας

«Αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει». Με αυτό το σύνθημα υποδέχθηκαν οι λιγοστοί διαδηλωτές υπέρ της «ελληνικότητας» της Μακεδονίας, τους κατοίκους του… Ελληνικού και τους εκπροσώπους φορέων και κινημάτων. Η συνάντηση έγινε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η προσφυγή 550 πολιτών κατά της επένδυσης στο Ελληνικό συζητιόταν στην Ολομέλεια του ΣτΕ αμέσως μετά την προσφυγή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας και 13 ακόμη Παμμακεδονικών Ενώσεων της ομογένειας (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Μελβούρνη-Βικτώρια), της Κίνησης Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου και του δικηγόρου Γεωργίου Κόκκα εναντίον της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Κι ενώ μέχρι την ώρα της εισόδου τους στο ΣτΕ οι πολίτες του Ελληνικού και οι «μακεδονομάχοι» δεν είχαν καμιά διένεξη, ξαφνικά κάποιοι ευέξαπτοι διαδηλωτές υπέρ της Μακεδονίας άρχισαν απρόκλητα λεκτικές επιθέσεις. Το λεξιλόγιό τους αποκαλύπτει και την πολιτική τους ταυτότητα. Το γνωστό χρυσαυγίτικο σύνθημα που αναφέρουμε πιο πάνω συνοδεύτηκε από… ύβρεις: «αλληλέγγυα βρώμα», «λαθρολάγνοι», Συριζαίοι(!).

Τι κι αν απέναντί τους είχαν ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, όπως ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, ανθρώπους των κινημάτων, όπως η καθηγήτρια Ελένη Πορτάλιου, πολίτες σεβαστής ηλικίας στην πλειονότητά τους, που ούτε φώναξαν συνθήματα, ούτε προκάλεσαν κανέναν. Φαίνεται ότι οι… αγνοί αυτοί πατριώτες που αντιτίθενται στη συμφωνία των Πρεσπών δεν νιώθουν ανάλογη ευαισθησία για το ξεπούλημα του… Ελληνικού. Αντιθέτως, θεωρούν εχθρούς τους όσους υπερασπίζονται τους ελεύθερους χώρους, όσους κινητοποιούνται ενάντια στη γιγαντιαία επένδυση που επιχειρείται στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, όσους υπερασπίζονται την «ελληνικότητα» του Ελληνικού απέναντι στα επιθετικά αραβικά επενδυτικά σχέδια.

Πατριωτικές ευαισθησίες με καθαρά ακροδεξιά αντανακλαστικά…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *