Η άφωνη παρουσία του Γ. Αράπογλου και οι δήθεν κόντρες του με τη δημοτική αρχή

«Αράπογλου – κατά». Με αυτή την εκφώνηση από τον αντ’ αυτού Λ. Πλάτανο σφραγίστηκε η παρουσία του Γ. Αράπογλου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η παρουσία του και μόνο θα μπορούσε να είναι είδηση, αφού στις σχεδόν 30 συνεδριάσεις του 2018 οι παρουσίες του επικεφαλής της παράταξης Νέο μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού!

Κι όμως, από αυτή την άφωνη παρουσία του κ. Αράπογλου στη συζήτηση του προϋπολογισμού η εφημερίδα που απηχεί τις απόψεις του επέλεξε να κάνει… τίτλο την δήθεν «άγρια κόντρα Αράπογλου – Βασιλόπουλου». Μάταια αναζητήσαμε να διαβάσουμε τις απόψεις που εξέφρασε η παράταξη Αράπογλου για τον προϋπολογισμό. Μάθαμε ότι απλά ο κ. Πλάτανος έκανε μια «καθαρά πολιτική και τεκμηριωμένη* τοποθέτηση»(;) και ότι ο ίδιος δεν… πρόλαβε να τοποθετηθεί. Το δικό μας ρεπορτάζ πάντως δεν κατέγραψε καμιά… πρόθεση του κ. Αράπογλου να μιλήσει, αφού ούτε καν το λόγο ζήτησε, παρεμβαίνοντας απλά με φωνές στην ομιλία του αντιδημάρχου Ν. Ανανιάδη και στο κλείσιμο του Δημάρχου.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει ο κ. Αράπογλου την απαξιωτική για το λαό της πόλης και τους ψηφοφόρους του συνεχή και συστηματική απουσία του ίδιου και των άλλων δυο συμβούλων του συνδυασμού του από τα δημοτικά συμβούλια, φροντίζει να γράφει «ρεπορτάζ» που τον εμφανίζουν θύμα «επιθέσεων». Απών ο ίδιος από όλες τις κρίσιμες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά δραστήριος σε παρασκηνιακές κινήσεις και συζητήσεις επιχειρεί να αποδώσει τις δικές του ευθύνες στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι κατανοητό ότι αν και ο ίδιος ανακοίνωσε την… απόσυρσή του από την διεκδίκηση του δημαρχιακού αξιώματος, επιδιώκει να παίξει ρόλο στις προεκλογικές ζυμώσεις που γίνονται για τη διαμόρφωση ενός αμιγούς σχήματος εκπροσώπησης των μεγαλο-επιχειρηματικών συμφερόντων σην πόλη μας. Άλλωστε ποτέ δεν έκρυψε τις προτιμήσεις του (και δεν εννοούμε τα κίτρινα… γκάτζετ και τις κίτρινες… γραβάτες, αλλά την ενεργή παρουσία του σε όλες τις μαζώξεις της… ομάδας, σε αντίθεση με την απουσία του από τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου).

Αλλά και η στάση των στελεχών της παράταξής του είναι ενδεικτική για το… νέο που έφερε ο συνδυασμός Αράπογλου στην πολιτική ζωή της πόλης. Ο εις εκ των δυο συμβούλων της παράταξής του φέρεται να στελεχώνει το συνδυασμό Βούρου, ενώ και ο έτερος φροντίζει να κάνει ηχηρή την εσχάτως συχνότερη παρουσία του, αναζητώντας… στέγη και ρόλο.

*Η… τεκμηριωμένη τοποθέτηση του κ. Πλάτανου περιείχε ως συνήθως μερικά τρικ. Φωτογραφίες του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, το οποίο δεν λειτούργησε σχεδόν ποτέ, αλλά και αναφορές στην… μπασκέτα στο Κάτω Κουκλάκι που γκρεμίστηκε, εκεί που ήδη έχει κατασκευαστεί ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *