Ένας χρόνος λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας

Με μια εκδήλωση- τελετή εγκαινίων στα γραφεία του και ημερίδα στο ΠΠΙΕΔ εορτάσθηκε ο ένας χρόνος λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου. Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια δομή του Δήμου που στεγάζεται στο Δημοτικό Κατάστημα Ν. Χαλκηδόνας (ισόγειο, Αχαρνών 464 & Αγ. Αναργύρων) και βρίσκεται δίπλα στον πολίτη καθώς υποδέχεται όλα τα αιτήματα για κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες και είτε τα εξυπηρετεί απευθείας εφόσον είναι δυνατό είτε τα παραπέμπει σε άλλες υπηρεσίες. Τα περισσότερα αιτήματα αφορούν κοινωνικά επιδόματα, αλλά υπάρχουν και αρκετά αιτήματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης καθώς το κέντρο είναι στελεχωμένο με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Επίσης, τηρείται μητρώο εθελοντών του Δήμου ώστε να γίνεται πιο αποτελεσματική αξιοποίηση των συμπολιτών που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν χρόνο, γνώσεις και ικανότητες για να βοηθήσουν την πόλη και τους συμπολίτες τους.

Συνολικά στον ένα χρόνο λειτουργίας του έχει εξυπηρετήσει 1522 ωφελούμενους. Από αυτούς 1082 έκαναν αίτηση για ΚΕΑ, 340 υποδοχή –ενημέρωση –υποστήριξη, 30 παραπομπές – συνεργασία με άλλες δομές και 70 συνεδρίες συμβουλευτικής

Οι ώρες λειτουργίας του είναι καθημερινά 7:30-15:30.

55 Κέντρα Κοινότητας στην Αττική – επέκταση λειτουργίας για άλλα τρία χρόνια

Συνολικά στην Αττική, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, χρηματοδοτούνται 55 Κέντρα Κοινότητας συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατομμυρίων ευρώ καλύπτοντας 3 έτη λειτουργίας. Όπως ανέφερε η Ρένα Δούρου στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην ημερίδα, αποφασίστηκε ήδη η επέκταση της λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας κατά 3 ακόμα έτη και ο συνολικός προϋπολογισμός από το ΠΕΠ Αττικής θα ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *