Μοναδικά ιστορικά στοιχεία στην έκθεση «Αθήνα Ελεύθερη» που ξεκίνησε στο ΠΠΙΕΔ

Μια μοναδική ευκαιρία θα έχουν όσοι επισκεφθούν την έκθεση «Η Αθήνα Ελεύθερη. 14 ιστορίες αντίστασης», η οποία ξεκίνησε χθες 5 Δεκεμβρίου στο ΠΠΙΕΔ και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιανουαρίου. Η έκθεση, η οποία περιέχει μερικά μοναδικά ιστορικά στοιχεία από την Κατοχή και την αντίσταση του λαού συνδιοργανώνεται από τη Βουλή, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και την ΕΡΤ και φιλοξενείται στο Δήμο μας, αφού προηγουμένως είχε εκτεθεί στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, ενώ οι ιστορικοί Μενέλαος Χαραλαμπίδης και Γιάννης Γκλαβίνας πρόσφεραν μια ζωντανή ξενάγηση στα εκθέματα.

 

 Χαρακτηριστικό έκθεμα με τοπικό ενδιαφέρον, η πρόσκληση που απέστειλε μια οργάνωση «φίλων του Άξονος»(!) στα εγκαίνια ενός παραρτήματός της προς τον πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας. Αν και δεν αναφέρεται το όνομα, προφανώς θα απευθύνεται στον τότε διορισθέντα από τις δυνάμεις κατοχής πρόεδρο Ευστράτιο Γαρυφαλάκη. Γιατί, όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο Δήμαρχος ανοίγοντας την έκθεση, «δεν έκαναν όλοι οι Έλληνες αντίσταση, αντιθέτως υπάρχουν ονόματα συνεργατών της τριπλής κατοχής, πολλά από τα οποία κυριαρχούν και σήμερα».

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *