Με καταγγελίες ξεκινά την προεκλογική του δραστηριότητα ο Τ. Κωνσταντινίδης

Με καταγγελία για… αποκλεισμό ξεκίνησε την προεκλογική του δραστηριότητα ο συνδυασμός Πόλης Ενότητα, του Τάσου Κωνσταντινίδη. Η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες (26/11) η παράταξη μιλά για αποκλεισμό της από τη συζήτηση που είχαν συγκαλέσει οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου με τους… διευθυντές των σχολείων. Να θυμίσουμε ότι οι δυο σχολικές επιτροπές έχουν ξεκινήσει ένα κύκλο συναντήσεων με τους φορείς της εκπαιδευτικής και σχολικής κοινότητας για το θέμα της ασφάλιας των σχολείων. Χθες είχαν κληθεί οι διευθυντές, ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση με την Ένωση Συλλόγων Γονέων.
Ο κ. Κωνσταντινίδης, όπως πληροφορούμαστε από την ανακοίνωση που λάβαμε, εμφανίστηκε στη συνάντηση αυτή -αν και δεν είναι ούτε μέλος Σχολικής Επιτροπής, ούτε διευθυντης σχολείου- αλλά δεν του επετράπη να παραστεί. Η ανακοίνωση βέβαια, αιτιολογεί την παρουσία του με το σκεπτικό ότι η παράταξή του είναι η… πρώτη που έθεσε τα ζητήματα ασφαλείας των σχολείων(;).

Η καταγγελία του συνδυασμού Πόλης Ενότητα:

Μετά από σχετικό Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε στα τοπικά Μέσα και αφορούσε σημερινή συνάντηση εκπροσώπων των σχολικών επιτροπών και διευθυντών σχολείων της πόλης για το μείζον θέμα της ασφάλειας των σχολείων, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξής μας «Πόλης Ενότητα» και υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Κωνσταντινίδης μετέβη στο πρώην Δημαρχείο Νέας Χαλκηδόνας για να παραστεί στη συζήτηση, να ακούσει διά ζώσης τα προβλήματα των σχολείων από τους διευθυντές που έχουν εξαιρετική γνώση του θέματος και να συνεισφέρει κατά το δυνατόν με προτάσεις για την επίλυσή τους βάσει της εμπειρίας στο γονεϊκό κίνημα τόσων ετών.
Σημειωτέον ότι θέσαμε πρώτοι και σε ανύποπτο χρόνο το ζήτημα της ασφάλειας μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολικών κτιρίων, πολύ πριν τα πρόσφατα ανησυχητικά κρούσματα παραβατικότητας σε σχολικούς χώρους.
Παρά ταύτα, με απόφαση του κ. Παπαθεοφάνους, προεδρεύοντος μάλλον της συζήτησης, δεν επετράπη η παραμονή του επικεφαλής της παράταξής μας σε αυτήν με τη σαθρή αιτιολογία ότι δεν επρόκειτο για δημόσια συζήτηση, παρά το Δελτίο Τύπου που απεστάλη δημοσίως και πριν τη συνάντηση ως οιονεί πρόσκληση!
Ως εκ τούτου και καθώς θεωρούμε αφενός ότι οι συζητήσεις αυτές επιβάλλεται να είναι δημόσιες και όχι να γίνονται εν κρυπτώ και αφετέρου ότι δεν είναι δυνατόν να αποκλείονται από τη συζήτηση οι δημοτικές παρατάξεις και εν προκειμένω η μοναδική δημοτική παράταξη που ενδιαφέρθηκε και που ίσως κληθεί να βρει λύσεις για τα ζητήματα αυτά, καταγγέλλουμε την ανωτέρω απόφαση ως εντελώς ακατανόητη, απαράδεκτη και ενδεικτική της άποψης που έχουν οι εκφραστές της για την αξία του διαλόγου και τον ρόλο των δημοτικών παρατάξεων στις δημοκρατικές διαδικασίες του τόπου μας…
Ενημερώνουμε δε ότι θα επιδιώξουμε συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολείων και την εκπαιδευτική κοινότητα γενικότερα για την ανταλλαγή απόψεων και την κατάθεση προτάσεων σχετικά με το θέμα της ασφάλειας και τα εν γένει προβλήματα των σχολείων της πόλης. Οι συναντήσεις αυτές προφανώς θα είναι ανοιχτές σε όποιον ενδιαφέρεται…
26/11/2018
Η Δημοτική Παράταξη
Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
«Πόλης Ενότητα»

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *