Κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης στο Καματερό

Ένα κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος αλλοδαπού εργαζόμενου καταγγέλλει η δημοτική παράταξη Ανυπότακτη Πόλη Αγ. Αναργύρων – Καματερού:

Απρόκλητη επίθεση με χαστούκια δέχτηκε εργάτης από το Μπαγκλαντές σήμερα (σ.σ. 24/11) στις 7πμ ενώ πήγαινε στη δουλειά του. Η επίθεση έγινε από άγνωστο αρχικά σε αυτόν άτομο στο Καματερό.
Ο εργαζόμενος από το Μπαγκλαντές κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει το γεγονός, η οποία ήρθε κατέγραψε την επίθεση και έφυγε, χωρίς να ασχοληθεί περαιτέρω. Μετά από ειδοποίηση συναδέλφων του, στο πλευρό του εργαζόμενου βρέθηκε η Ανυπότακτη Πόλη Αγ. Αναργύρων-Καματερού.
Μετά το πέρας της βάρδιας, συνοδευόμενος από αλληλέγγυους και τη δημοτική σύμβουλο της Ανυπότακτης Πόλης πήγε στο αστυνομικό τμήμα των Αγ. Αναργύρων όπου προχώρησε σε καταγγελία και μήνυση κατά του τραμπούκου ρατσιστή, αφού τον αναγνώρισε. Παρά το ότι είναι γνωστή στην αστυνομία η διεύθυνση του ατόμου που ταμπούκισε τον μετανάστη, αυτό παραμένει ασύλληπτο. Αντ’ αυτού η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του μετανάστη επειδή βρέθηκε ότι εκκρεμμεί εις βάρος του παλαιότερο δικαστήριο για παράνομη είσοδο στη χώρα, και ενώ ο άνθρωπος ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! Μετά από απαίτηση των αλληλέγγυων οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για ιατροδικαστική εξέταση και γνωμάτευση για τα χτυπήματα που είχε δεχτεί.
Η Ανυπότακτη Πόλη Αγ. Αναργύρων καταγγέλλει απερίφραστα τη ρατσιστική επίθεση αλλά και τη στάση της αστυνομίας, η οποία έσπευσε να κρατήσει το θύμα, την ίδια ώρα που ο θύτης κυκλοφορεί ελεύθερος. Δηλώνει έμπρακτα τη στήριξή της στον εργαζόμενο και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή του και τη σύλληψη του γνωστού πια “αγνώστου” που του επιτέθηκε.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *