«Διαβάζοντας στο σπίτι» από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία από την Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας. Διαβάζουμε τη σχετική ανακοίνωση:

«Οι υπηρεσίες της βιβλιοθήκης παρέχονται στη βάση της ισότητας στην πρόσβαση για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής, φύλου, εθνικότητας, γλώσσας και κοινωνικής τάξης. Ειδικές υπηρεσίες και υλικό πρέπει να παρέχονται σ’ εκείνους τους χρήστες που δεν μπορούν, για οιονδήποτε λόγο, να χρησιμοποιήσουν τις συμβατικές υπηρεσίες και το υλικό».
Με βάση το παραπάνω απόσπασμα της διακήρυξης της UNESCO, η Δημοτική Βιβλιοθήκη εγκαινιάζει τη δράση «Διαβάζοντας στο σπίτι».
Την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα (ξεκινώντας από το Δεκέμβριο), θα γίνεται κατ’ οίκον παράδοση βιβλίων σε δημότες και κατοίκους του Δήμου, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τη βιβλιοθήκη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δανείζονται μέχρι τέσσερα βιβλία κάθε φορά. Με την πρώτη παράδοση των βιβλίων, ο δανειζόμενος θα συμπληρώνει την αίτηση εγγραφής μέλους.
Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά για την επιλογή των βιβλίων καθώς και για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία (τηλ.: 210-2582466 και στο library@dimosfx.gr).

Να σημειώσουμε ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ιδρύθηκε το 1968 και στεγάζεται στον ισόγειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου «Ο Αθανάσιος Διάκος». Φιλοξενεί δύο τμήματα, παιδικό και ενηλίκων, με πλούσιο υλικό το οποίο ανανεώνεται διαρκώς για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών της. Η συλλογή της αποτελείται από περίπου 15.000 τόμους οι οποίοι καλύπτουν θεματικά ένα ευρύ πεδίο της γνώσης.

Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική και μέλος μπορεί να γίνει όποιος το επιθυμεί προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (φωτοτυπία ταυτότητας, φωτογραφία και φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ). Στη διάθεση των χρηστών υπάρχει αναγνωστήριο με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο (wifi). Στους χώρους τις Βιβλιοθήκης πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, αφήγηση παραμυθιών, παρουσιάσεις βιβλίων κ.ά.

Στις αρχές του 2018 η βιβλιοθήκη απέκτησε την ολοκληρωμένη υπηρεσία νέφους για τη διαχείριση καταλόγου και λειτουργιών βιβλιοθήκης OpenABEKT που διατίθεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ). Η επεξεργασία του υλικού έχει ξεκινήσει και σύντομα οι χρήστες θα μπορούν να αναζητήσουν βιβλιογραφικές πληροφορίες στον ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης.

Το ωράριο λειτουργίας της βιβλιοθήκης είναι:
Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή: 08:00 – 16:00
Τετάρτη, Πέμπτη: 09:00 – 20:00
Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *