Το παραμύθι της «εξαργύρωσης» – της Τασίας Σταματοπούλου

Μια επίκαιρη ανάρτηση από τον προσωπικό λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης της δημοσιογράφου Τασίας Σταματοπούλου, αφιερωμένη στη σημερινή μέρα που γιορτάζεται η 45η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου:

Η ιστορία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι καταγεγραμμένη, η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί και τιμώρησε τους χουντικούς και κάθε προσπάθεια παραχάραξης της πραγματικότητας εκπορεύεται από φασιστικά-ναζιστικά-ακροδεξιά, κρυφά και φανερά, στοιχεία ή μορφώματα.
Στόχος να ξεχαστεί η εξέγερση και τα αιτήματά της, το ΑΙΜΑ, να γίνουν όλα ένας πολτός μέσω απαξιωτικών σχολίων και αμφισβητήσεων. Τους καίει το εξεγερτικό μήνυμα, ο ξεσηκωμός της νεολαίας.
Παράλληλα, είναι λυπηρό, σε επίπεδο κοινωνίας τώρα, άνθρωποι που δεν έχουν ποτέ και με κανένα τρόπο πάρει μέρος σε κοινωνικούς αγώνες να υψώνουν το δάκτυλο και να κατηγορούν «τη γενιά του Πολυτεχνείου» συλλήβδην πως εξαργύρωσε, πούλησε κλπ.
Ακόμα κι αυτοί που «εξαργύρωσαν», με ή χωρίς εισαγωγικά, με τη συμμετοχή τους στην εξέγερση, τα βασανιστήρια που πολλοί πέρασαν, τις φυλακίσεις, τις ταλαιπωρίες στην υγεία τους μετέπειτα, είναι σεβαστοί και άξιοι σε σύγκριση με τους άκαπνους που παριστάνουν τους τιμητές! Νεώτερους και παλιότερους…
Έλεος με την, από απόσταση, κριτική-κουτσομπολιό που τους βολεύει καταλήγοντας στο ότι η γενιά αυτή όλα τα πούλησε άρα κι εμείς καλά κάνουμε και καθόμαστε στα αυγά μας… [αυτό δεν το λένε, εννοείται]. Κρυφά ή φανερά όλο αυτό το απαξιωτικό για τη γενιά του πολυτεχνείου δείχνει επίσης πως όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…
Θα θέλατε πολύ να ήσασταν 15χρονα, 18χρονα, 20χρονα παιδιά και να αψηφάτε το θάνατο! Θα είχε η ζωούλα σας κάτι να μας πει. Αει σιχτιρ πιά!

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *