«Ψέματα κύριοι», απαντά η Δύναμη Πολιτών στις καταγγελίες των «4»

Με τίτλο Ψέματα κύριοι η γραμματεία και η δημοτική ομάδα της Δύναμης Πολιτών απαντούν στην ανακοίνωση των τεσσάρων πρώην δημοτικών συμβούλων:

Δύο μήνες μετά την αποχώρησή τους από την Δύναμη Πολιτών, 4 πρώην μέλη εξέδωσαν ανακοίνωση το Σάββατο 10/11, με την οποία «απαντούν» σε πρόσφατο δελτίο τύπου της παράταξης. Όπως ήταν αναμενόμενο μερίδα του υποτιθέμενου αδέσμευτου και αντικειμενικού τοπικού τύπου, ο οποίος κώφευε όταν ο Δήμος βούλιαζε στα χρέη, τα ελλείματα και τα σκάνδαλα, αλλά και το πιο αντιδραστικό πολιτικό κατεστημένο της πόλης χρησιμοποίησε τις «καταγγελίες» με μόνο σκοπό την επίθεση στον Άρη Βασιλόπουλο και την Δύναμη Πολιτών.

Επιλέξαμε όλο αυτό το διάστημα να μην δώσουμε συνέχεια σε μία κόντρα, που δυστυχώς στερείται πολιτικής βάσης και να μην απαντήσουμε στα κείμενα αποχώρησης παρότι περιείχαν βαριές μομφές και υπαινιγμούς. Αποτελεί όμως δυσάρεστη έκπληξη, η τελευταία απρόκλητη, μακροσκελής και συκοφαντική ανακοίνωση των τεσσάρων πρώην μελών. Πρόκειται για μια προσπάθεια να πλήξουν με κάθε τρόπο μία δημοτική αρχή, της οποίας επί 4 χρόνια ήταν μέλη στηρίζοντας όλες τις αποφάσεις με την ψήφο τους. Είμαστε επομένως υποχρεωμένοι να απαντήσουμε δημόσια στις υποτιθέμενες «σοβαρές καταγγελίες» των τεσσάρων, με τη μορφή ρητορικών ερωτημάτων «Αλήθεια ή ψέματα;»:

  • Είναι ψέμα ότι υπήρξαν υπερκοστολογημένες μελέτες. Οι υπηρεσίες του Δήμου καταθέτουν τακτικά εισηγήσεις για προμήθειες, υπηρεσίες και έργα στον τομέα αρμοδιότητάς τους. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος, η εκτελεστική επιτροπή του Δήμου και η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας, κάποιες εισηγήσεις τις προωθούν στα αρμόδια όργανα του Δήμου, ενώ άλλες τις απορρίπτουν, υπολογίζοντας πάντα τη σχέση κόστους/οφέλους σε συνάρτηση με το διαθέσιμο προϋπολογισμό. Όποιος θεωρεί ότι υπάρχει ΜΕΛΕΤΗ Ή ΣΥΜΒΑΣΗ υπερκοστολογημένη, ας μας την υποδείξει και ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ να την πάμε στον οικονομικό εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση. Διαφορετικά οτιδήποτε γράφεται είναι απολύτως ψευδές και συκοφαντικό και βαρύνει τους συντάκτες του.
  • Είναι κατάπτυστο ψέμα και συκοφαντία ότι έχει κατηγορηθεί για χρηματισμό οιοσδήποτε συνεργάτης του Δημάρχου και μάλιστα παρουσία του.
  • Είναι ψέμα και ισχυρισμός που στερείται σοβαρότητας, τα περί «διαρροής φημών» που αφορούν τους αποχωρήσαντες. Πουθενά σε κανένα μέσο ή σχόλιο δεν υπήρξε τέτοιο θέμα.
  • Είναι ψέμα ότι υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση της Δημοτικής αρχής για στήριξη κάποιας παράταξης στις εκλογές του σωματείου. Οποιαδήποτε ενέργεια της κ. Παπαλουκά είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει η παραμικρή υπόνοια για το αντίθετο, είναι άστοχη και κατακριτέα.
  • Επιπλέον, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τα εξής: Η κ. Παπαλουκά έγινε κοινά αποδεκτή όταν εντάχθηκε στη Δύναμη Πολιτών το 2014. Στη συνέχεια εκλέχτηκε δύο φορές στη γραμματεία της παράταξης με τη συμφωνία και την ψήφο των τεσσάρων πρώην μελών. Χωρίς την παραμικρή αντίρρηση προτάθηκε για Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού και ψηφίστηκε και από τους τέσσερις προσφάτως καταγγέλλοντες στο δημοτικό συμβούλιο. Εφόσον υπήρξαν τόσο «σοβαρές καταγγελίες» εναντίον της, το μοναδικό όργανο που μπορούσε να αποφασίσει ήταν η γενική συνέλευση της παράταξης και κανένα άλλο. Οι ίδιοι όμως επέλεξαν να απεμπολήσουν αυτό το δικαίωμά τους, ερχόμενοι εκ των υστέρων να σχολιάσουν αποφάσεις συνεδρίασης στην οποία επέλεξαν να μην παρίστανται.

Κλείνοντας, δηλώνουμε ότι όπως δεν είχαμε σκοπό να ανοίξουμε την αντιπαράθεση με τους πρώην δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, δεν έχουμε σκοπό και να την συνεχίσουμε. Ας το ξανασκεφτούν αν θέλουν να συνεχίσουν με λασπολογία και συκοφαντία ή αν θα σταματήσουν εδώ, τιμώντας την δική τους πρώτα απ’ όλα προσπάθεια και συμβολή στην υπηρεσία των συμφερόντων των συμπολιτών μας.

16/11/2018

Η γραμματεία και η δημοτική ομάδα της Δύναμης Πολιτών

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *