Ο «ιός κοξάκι» και η σπουδή στη διασπορά καταγγελτικών ειδήσεων

Ο πρόεδρος της 1ης Σχολικής Επιτροπής, Παύλος Παπαθεοφάνους, σχολιάζει την σπουδή με την οποία τοπικό μέσο ενημέρωσης πρόβαλε μια καταγγελία γονέα, σχετικά με εμφάνιση κρουσμάτων του ιού κοξάκι σε νηπιαγωγείο της πόλης μας. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ήδη από την πρώτη στιγμή φιλοξένησε άρθρο του Π. Παπαθεοφάνους, με το οποίο δίνονταν οι πραγματικές διαστάσεις του γεγονότος. Ήδη αντέδρασαν και οι εκπαιδευτικοί του συγκεκριμένου σχολείου. Το συγκεκριμένο μέσο, προσπάθησε εκ των υστέρων να «μαζέψει» το θέμα, αλλά το γεγονός των κινδύνων που δημιουργεί ο ανεύθυνος χειρισμός τέτοιων ειδήσεων παραμένει. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι όσοι χειρίζονται δημόσιο λόγο, ότι δεν προσφέρονται όλα τα ζητήματα για φθηνή, προεκλογικού χαρακτήρα προπαγάνδα, Με τη δημόσια υγεία, την ηρεμία της σχολικής κοινότητας και την ασφάλεια των πολιτών δεν παίζουμε κύριοι «συνάδελφοι»…

Το σημείωμα του Π. Παπαθεοφάνους:

Με αφορμή την ασθένεια μερικών μικρών μαθητών του 9ου Νηπιαγωγείου Ν. Φιλαδέλφειας από τον «ιό κοξάκι», ιό από τον οποίο αρρωσταίνει κάθε χρόνο σημαντικός αριθμός παιδιών σε όλη τη χώρα, κυρίως νηπιαγωγείων και δημοτικών, ο εκδότης τοπικής εφημερίδας, βρήκε την ευκαιρία, μετά από «ανώνυμη» καταγγελία γονέα, με δημοσίευμά του αφενός να διασύρει τους εκπαιδευτικούς του σχολείου ότι αδιαφορούν για την υγεία των μικρών μαθητών τους, αφετέρου να σπείρει τον πανικό στους γονείς λέγοντας ότι πρέπει να δώσει εντολή ο Δήμαρχος να κλείσει  το σχολείο και στη συνέχεια να γίνει απολύμανση.

Αντί να απευθυνθεί στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, να τους ρωτήσει αν αληθεύει η καταγγελία, ποια είναι τα μέτρα τα οποία έχουν λάβει για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου, ή να ρωτήσει τους αρμόδιους φορείς, ΚΕΕΛΠΝΟ, ή έναν γιατρό ποια είναι τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του «ιού κοξάκι», προτίμησε να δείξει το «ενδιαφέρον» για τους μαθητές και τους γονείς τους με την είδηση την οποία δημοσίευσε το βράδυ στις 15/11/2018. Είδηση που υποχρεώθηκε να ανασκευάσει, μετά από ενημερωτικό κείμενο που αναρτήθηκε στην τοπική εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ» αργά το βράδυ της ίδιας μέρας από τον Πρόεδρο της 1ης Σχολικής Επιτροπής, και να δηλώσει ότι «μετά από επικοινωνία με γιατρό ενημερώθηκε ότι το μόνο μέτρο που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η παραμονή των άρρωστων μαθητών στο σπίτι, μέχρι να γίνουν καλά».

Η σπουδή της δημοσίευσης «ανώνυμων» καταγγελιών που σχετίζονται με θέματα υγείας μαθητών, χωρίς προηγούμενο έλεγχο και οι προτάσεις για μέτρα από δήθεν ειδικούς εκθέτουν το έντυπο, τον εκδότη του αλλά το κυριότερο δημιουργούν πανικό και αναστάτωση, γεγονός το οποίο, ευτυχώς, αποφεύχθηκε.

Παύλος Παπαθεοφάνους

Πρόεδρος 1ης Σχολικής Επιτροπής

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *