Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα στο 9ο Νηπιαγωγείο – του Παύλου Παπαθεοφάνους

Με αφορμή δημοσίευμα στο τοπικό τύπο όπου αναφέρονται «κρούσματα του ιού κοξάκι» στο 9ο Νηπιαγωγείο Νέας Φιλαδέλφειας οφείλουμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα και χωρίς υπερβολές τους γονείς και τη σχολική κοινότητα για την αποφυγή πανικού.

Πράγματι, έχουν σημειωθεί κρούσματα του ιού κοξάκι σε μαθητές του συγκεκριμένου Νηπιαγωγείου, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι εκπαιδευτικοί από τους γονείς αυτών των παιδιών. Από την πρώτη στιγμή τόσο η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, όσο και ο διευθυντής του Δημοτικού σχολείου που αποτελούν ενιαίο σχολικό συγκρότημα, ενημέρωσαν τον αρμόδιο κρατικό φορέα -ΚΕΕΛΠΝΟ και έλαβαν όλα τα μέτρα τα οποία τους υποδείχθηκαν όπως:

  • τήρηση βασικών κανόνων ατομικής υγιεινής (πλύσιμο χεριών με σαπούνι και νερό πριν το φαγητό και μετά τη χρήση της τουαλέτας),
  • συστηματικός αερισμός των σχολικών αιθουσών,
  • σύσταση στους γονείς για παραμονή των παιδιών που αρρώστησαν στο σπίτι για όσο διάστημα τους έχουν υποδείξει οι θεράποντες ιατροί.

Η σχολική κοινότητα διαθέτει την εμπειρία και την γνώση για την αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων και γνωρίζει τις διαδικασίες που χρειάζεται να ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις. Πέρα από αυτό συνιστούμε ψυχραιμία προς κάθε κατεύθυνση.

Τέλος, μέτρα όπως το κλείσιμο του σχολείου για απολύμανση δεν προτείνονται από τους αρμόδιους φορείς.

Για οποιαδήποτε επιπλέον ενημέρωση οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τηλ. 2105212000.

Παύλος Παπαθεοφάνους

Πρόεδρος 1ης Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *