Απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης

Πλαστικά αντικείμενα μιας χρήσης, όπως πιάτα, μαχαιροπίρουνα, καλαμάκια, ξυλάκια μπαλονιών, μπατονέτες, πολύ ελαφριές πλαστικές σακούλες, προϊόντα από οξοδιασπώμενο πλαστικό, όπως σακούλες ή συσκευασίες, και προϊόντα συσκευασίας γρήγορου φαγητού από διογκωμένο πολυστυρένιο, θα απαγορευτούν, σύμφωνα με νομοθετική πρόταση που ενέκρινε το ΕΚ την Τετάρτη.

Τα προϊόντα αυτά, στα οποία οφείλεται τουλάχιστον το 70% της θαλάσσιας ρύπανσης, θα απαγορευτούν από τις ευρωπαϊκές αγορές από το 2021 κι έπειτα. Η κατανάλωση πολλών άλλων ειδών, για τα οποία δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, θα πρέπει να μειωθεί δραστικά ως το 2025. Αυτό περιλαμβάνει τα κουτιά για χάμπουργκερ – σάντουιτς  – πίτσες, δοχεία τροφίμων για φρούτα, λαχανικά, επιδόρπια ή παγωτά. 

Ας σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα η Κίνα, η Ινδία και άλλες χώρες της ΝΑ Ασίας όπως πρόσφατα η Μαλαισία,  θέτουν περιορισμούς ή /και καταργούν την εισαγωγή πλαστικών αποβλήτων που έστελναν οι ευρωπαϊκές χώρες. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που κάνουν επιτακτικά τα μέτρα για την μείωση της χρήσης των πλαστικών στην Ε.Ε.

Πηγή

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *