Με καθολική συμμετοχή η απεργία στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ

Με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε η απεργία στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, που είχε προκηρύξει για σήμερα Τετάρτη 24 Οκτώβρη το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μαζί με τους εργαζόμενους μέσα από Γενική τους Συνέλευση στο χώρο δουλειάς.

Κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, όπου όλες τις προηγούμενες μέρες διατυμπάνιζε πως «δεν υπάρχει απεργία» και καλούσε τους εργάτες να πάνε για δουλειά, θέλοντας να δημιουργήσει αντιπαράθεση με το Συνδικάτο, αναπαράγοντας μάλιστα ανακρίβειες και συκοφαντικές επιθέσεις μέσω διαφόρων ιστοσελίδων.

Η εργοδοσία, σημειώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, επιδιώκει και με τέτοιους τρόπους να απομονώσει τους εργάτες ώστε να μην μπορούν να διεκδικούν, αλλά να δουλεύουν με σκυφτό κεφάλι, υπογράφοντας κι από πάνω «δηλώσεις» ότι όλα πάνε μέλι – γάλα.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει το γεγονός ότι «η εργοδοσία έφτασε στο σημείο να φέρει στο εργοτάξιο την αστυνομία, με τον επικεφαλής Διεύθυνσης της Αστυνομίας Γρηγόρη Δήμο -όπως δήλωσε ο ίδιος- για να πιέσει τους συναδέλφους να δουλέψουν με το ζόρι!

Τέτοιες απειλές και απόπειρες τρομοκράτησης δεν περνάνε στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, έπεσαν στο κενό. Αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά, πως όταν οι εργάτες οργανώνονται και συσπειρώνονται στο Συνδικάτο τους, όταν αποφασίζουν να παλέψουν για τη ζωή τους, μπορούν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια».

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου πραγματοποίησε συνάντηση με τους εργοδότες του έργου, όπου τους έθεσαν τις διεκδικήσεις τους, οι οποίες αφορούν την υπογραφή συμβάσεων με αυξήσεις στο κατώτερο μεροκάματο, τήρηση του νόμιμου ωραρίου και γενικότερα βελτίωση των όρων εργασίας. Ορίστηκε νέα συνάντηση σε μια βδομάδα, όπου αναμένεται η απάντηση των εργοδοτών.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 4 Νοέμβρη στις 10 π.μ. στα γραφεία του (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος, 2ος όροφος) και στην απεργία στις 14 Νοέμβρη.

(Αναδημοσίευση από το www.902.gr) 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *