Εργατικό ατύχημα στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ

Εργατικό ατύχημα συνέβη σήμερα (22/10) στο εργοτάξιο της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος να τραυματιστεί σοβαρά και να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Όπως σημειώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, «το ατύχημα δεν ήταν αποτέλεσμα της “κακιάς ώρας”, αλλά της εντατικοποίησης της δουλειάς από την εργοδοσία και της έλλειψης μέτρων προστασίας για τη ζωή και την υγεία των εργατών στα εργοτάξια. Βάζουν τους εργάτες να δουλεύουν σε χώρους που δεν προστατεύονται είτε για να μειώνουν το κόστος είτε για να μην καθυστερεί η δουλειά». Πέραν αυτού, όπως καταγγέλλει, η εργοδοσία «αρνείται να υπογράψει εργοταξιακή σύμβαση, με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του εργοταξίου μαζί με το Συνδικάτο, τρομοκρατεί και απειλεί τους εργάτες να μη προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις». Μάλιστα, σήμερα, για άλλη μια φορά «έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο προσπαθώντας να αποκρύψει το εργατικό ατύχημα».

Η εργοδοσία στο εργοτάξιο κατασκευής του Γηπέδου της ΑΕΚ, τονίζουν εργαζόμενοι και Συνδικάτο, «έχει αποθρασυνθεί και υπονομεύει το δικαίωμα στην απεργία. Με εκβιασμούς και τρομοκρατία προς τους εργαζόμενους, αλλά και αξιοποιώντας το νομοθετικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης, προσπαθεί να αναιρέσει το δικαίωμα των ίδιων των εργαζομένων να αποφασίζουν τις κινητοποιήσεις τους, μέσα και από Γενικές Συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς και να βάλει εμπόδια στη συμμετοχή τους στην απεργία». Το Συνδικάτο, τέλος, καλεί όλους τους εργαζόμενους του εργοταξίου κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ «να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας και να δώσουν μαζικό, δυναμικό “παρών” στην απεργία την Τετάρτη 24 Οκτώβρη».

 

αναδημοσίευση από http://ergasianet.gr/2018/10/22/εργατικό-ατύχημα-στο-εργοτάξιο-κατασ/

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *