Σε αναμονή μέχρι τις 20 Νοεμβρίου για εκδίκαση της έφεσης του Χ. Τομπούλογλου

Στο εδώλιο του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων βρέθηκε σήμερα (17 Οκτωβρίου) ο Χάρης Τομπούλογλου, για την εκδίκαση σε β’ βαθμό της πολύκροτης υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο (και την πόλη μας) το 2013.

Το κατηγορητήριο βαρύ για τον Χ.Τ. και τον στενό συνεργάτη του Χρήστο Τριανταφύλλου: Απόπειρα εκβίασης από κοινού με απειλή βλάβης της επιχείρησης κατ΄ επάγγελμα και συνήθεια. Παθητική δωροδοκία από κοινού. Παράνομη οπλοκατοχή μέσου εκτόξευσης χημικών ουσιών. Απλή συνέργεια στην 1η και 2η πράξη. Αντίσταση. Προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση.

Αφορά την υπόθεση δωροδοκίας από διαφημιστική εταιρεία, την εποχή που ο συμπολίτης μας ήταν πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων.

Η υπόθεση είχε το νούμερο 11, αλλά λόγω ωραρίου δικάστηκαν μόνο οι τρεις πρώτες υποθέσεις. Έτσι η εκδίκαση αναβλήθηκε για τις 20 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε θα συνεχίζεται η εκκρεμότητα στο συντηρητικό στρατόπεδο της πόλης μας, δεδομένου ότι ο Χάρης Τομπούλογλου έχει εκφράσει τη διάθεσή του να… εκτεθεί ως υποψήφιος δήμαρχος, επιζητώντας τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Να θυμίσουμε ότι πρωτόδικα ο Χάρης Τομπούλογλου έχει καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και τριών μηνών με αναστολή καθώς και χρηματική ποινή 40.300 ευρώ, ενώ ο Χρήστος Τριανταφύλλου σε ποινή κάθειρξης 5 ετών και 7 μηνών.

(Η φωτογραφία είναι αρχείου από την εποχή της σύλληψής του)

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *