«Α» όπως Αυριανή – τοπική δημοσιογραφία στα χειρότερά της

Ο κατήφορος της τοπικής δημοσιογραφίας συνεχίζεται. Ο υποτιθέμενος… σοβαρός πόλος της έχει αρχίσει να αντιγράφει πλέον τόσο τις μεθόδους του αυριανισμού, που απωθεί και το πλέον συντηρητικό κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Αναφερόμαστε σε ένα κείμενο που διαβάσαμε σε τοπική ιστοσελίδα και το οποίο υποτίθεται πραγματεύεται την διοργάνωση φιλοσοφικών διαλέξεων από το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Είναι πραγματικά κατόρθωμα για ένα δημοσιογράφο να γράφει 480 λέξεις χωρίς να παραθέτει ούτε μια… αλήθεια.

  • Γράφει ότι οι διαλέξεις που έχουν πραγματοποιηθεί ήταν «χοντροκομμένη προπαγάνδα», ενώ ο ίδιος δεν παρακολούθησε ούτε μια διάλεξη ώστε να έχει ιδία άποψη. Πώς το… τεκμηριώνει; Εφηύρε κάποιους ανώνυμους, δήθεν συμμετέχοντες στις διαλέξεις, οι οποίοι του «μετέφεραν» την άποψη.
  • Αναφέρεται στους εισηγητές και τους αποδίδει «πολιτική και ιδεολογική μονομέρεια», χωρίς να μπει καν στον κόπο να τους αναφέρει. Ούτε στο αλήστου μνήμης «φοιτητικό» της Ασφάλειας να είχε θητεύσει…

Με τέτοιου μεγέθους δημοσιογραφική δυνότητα πλέκει ένα απαξιωτικό και συκοφαντικό κείμενο, ελπίζοντας ότι οι επιστήμονες τους οποίους θίγει δεν πρόκειται να ασχοληθούν μαζί του. Βέβαια και στην αντίθετη περίπτωση, που κάποιος δηλαδή από τους θιγόμενους στραφεί δικαστικά εναντίον του, γνωρίζει τη μέθοδο που χρησιμοποιούν όλοι οι θρασείς δημοσιογραφίσκοι της σειράς του: δημόσια μιλά για… φασισμό και ιδιωτικά παρακαλά να μην δικαστεί, όπως έκανε πρόσφατα για την αγωγή που έχει ασκήσει ο δήμαρχος εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση.

Με τέτοια προσόντα, πώς να μην φιλοδοξεί να ηγηθεί συνδυασμού στις επόμενες δημοτικές εκλογές…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *