Εκδικάστηκαν ασφαλιστικά μέτρα για την κεραία στην Αγία Μαρίνα

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκαν σήμερα, Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, κάτοικοι της περιοχής Αγίας Μαρίνας Νέας Φιλαδέλφειας, για να υποστηρίξουν την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στην περιοχή τους. Οι κάτοικοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις από τον περασμένο Απρίλιο, μόλις αντιλήφθηκαν την εγκατάσταση της κεραίας σε ταράτσα σπιτιού της περιοχής σε κοντινή απόσταση από το 6ο Δημοτικό Σχολείο. Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας από την αρχή βρέθηκε μαζί τους και συμμετείχε στις κινητοποίησεις τους.

Την σημερινή δικαστική διαδικασία ξεκίνησε ο Δήμος και συνυπογράφουν 120 κάτοικοι της περιοχής, αποσκοπώντας στην απομάκρυνση της κεραίας, από τα σπίτια τους. Δήμος και κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η λειτουργία της κεραίας δημιουργεί κινδύνους για την υγεία ιδιαίτερα των παιδιών, αλλά και ατόμων με προβλήματα υγείας, όπως για παράδειγμα οι άνθρωποι που έχουν βηματοδότη. Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας ειδικός επιστήμονας, ο οποίος είπε ότι η κεραία λειτουργεί υπερβαίνοντας τα νόμιμα όρια, τα οποία τίθενται για λόγους ασφαλείας.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας επικαλέστηκαν τις αδειοδοτήσεις που έχουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και την ευρωπαϊκή εμπειρία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μόνο οι Έλληνες ανησυχούν από τη λειτουργία των κεραιών. Στις ερωτήσεις γιατί επέλεξαν αυτή την εγκατάσταση μέσα στα σπίτια και δεν προτίμησαν να εγκαταστήσουν την κεραία λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα, όπου υπάρχει βιομηχανική ζώνη, ή γιατί δεν κατασκευάζουν έναν πύργο σε κάποια αδόμητη περιοχή, οι απαντήσεις παρέπεμπαν στο κόστος. Αυτό είναι και το κύριο επιχείρημα των κατοίκων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι για χάρη της εξοικονόμησης κόστους οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας επιλέγουν λύσεις που επιβαρύνουν την υγεία των περιοίκων.

Δήμος και κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι να απομακρυνθεί η κεραία από την περιοχή.

 

Διαβάστε επίσης:

Κάτοικοι της Αγ. Μαρίνας έριξαν κεραία δίπλα σε σχολείο!

Απαίτηση κατοίκων και Δήμου να απομακρυνθεί η κεραία από την Αγ. Μαρίνα

Συνεχίζεται ο ξεσηκωμός για την κεραία στην Αγ. Μαρίνα

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *