Οι… anonymous «πολίτες σε δράση» αναζητούν δήμαρχο

Μια ενδιαφέρουσα παρέμβαση κάνουν οι ανώνυμοι «πολίτες σε δράση», μια ομάδα που έχει εμφανισθεί στο διαδίκτυο και φιλοδοξεί να παίξει… ρόλο στα αυτοδιοικητικά πράγματα της πόλης μας. Με ένα κείμενό τους, το οποίο εκφράζει ουσιαστικά την ανυπαρξία σοβαρής αυτοδιοικητικής πρότασης για την πόλη, θέτουν ένα ουσιαστικό ερώτημα: αν υπάρχει πρόσωπο που ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την δημαρχία της πόλης μας κι όχι απλά να συμμετάσχει σε διεκδίκηση «μεριδίου της πίτας» του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Πέρα από το γελοίο του πράγματος, μια ομάδα(;) ανθρώπων που παραμένει στην αφάνεια να προσπαθεί να προκαλέσει κάποια υποψηφιότητα, δημοσιεύουμε το κείμενο, για να υπογραμμίσουμε τα αδιέξοδα που έχουν όσοι (και κυρίως τα επιχειρηματικά συμφέροντα) αναζητούν μια ισχυρή υποψηφιότητα που να μπορεί να σταθεί απέναντι στον Άρη Βασιλόπουλο. Το κείμενο των «πολιτών»  ουσιαστικά επιβεβαιώνει αυτό που μόλις πρόσφατα έγραψε ο ΠΟΛΙΤΗΣ, σχολιάζοντας ακριβώς τις όποιες υποψηφιότητες έχουν κάνει την εμφάνισή τους (έστω και ανεπίσημα): ο Α. Βασιλόπουλος είναι αντικειμενικά το φαβορί των επόμενων εκλογών.

Το κείμενο που έφτασε στην εφημερίδα μας:

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ;

Περίπου 250 μέρες μας χωρίζουν από τις Δημοτικές Εκλογές που αυτή τη φορά παρουσιάζουν μερικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγή τους. Λίγες μεν ιδιαίτερα ουσιαστικές δε. Η σημαντικότερη από αυτές είναι η εφαρμογή της απλής αναλογικής στην εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον ο Δήμος μας εκλέγει 33 Δημοτικούς Συμβούλους κάθε συνδυασμός που λαμβάνει πάνω από αυτό το ποσοστό και πολλαπλάσιο από αυτό εκλέγει αναλογικά τους εκπροσώπους του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.

Οι πρώτες επιπτώσεις αυτής της αλλαγής φάνηκαν ήδη. Δεν προλάβαμε να μπούμε στον Σεπτέμβρη και ήδη έχουν εμφανιστεί οι πρώτοι διεκδικητές του θώκου του Δημάρχου. Μέχρι στιγμής υπερβαίνουν τους δέκα. Τόσοι είναι αυτοί που διεκδικούν μερίδιο στην πίτα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Κανείς όμως δεν διεκδικεί την θέση του Δημάρχου. Όλοι επιδιώκουν απλά να γίνουν μέρος του προβλήματος που θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα των εκλογών. Οι περισσότεροι χωρίς να το αντιλαμβάνονται.

Δεν μας κάνουν. Κανένας τους.

Θέλουμε κάποιον για Δήμαρχο. Όχι για ιντριγκαδόρο. Δεν μπορούν. Η ιστορία τους, το παρελθόν και το παρόν τους, μας έχει διδάξει ότι θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσουν.

Δεν υπάρχει βρε αδελφέ ένας μορφωμένος άνθρωπος, αγωνιστής στη ζωή και για την οικογένεια του που να θέλει να διαθέσει την ενεργητικότητά του για την πόλη μας και να αναλάβει τα ηνία;

Υπάρχει. Ακόμα κι αν δεν έχει εμφανιστεί, υπάρχει. Θα τον αναζητήσουμε.

Τόσο απλά. Γιατί εμείς είμαστε «Πολίτες Σε Δράση» και θέλουμε Δήμαρχο. Όχι έναν από τους διαχειριστές του προβλήματος που θα δημιουργήσει η απλή αναλογική.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ

«Πολίτες Σε Δράση»

Υ.Γ. Οι συγκεκριμένοι πολίτες παρά την ονομασία τους, δεν φαίνονται να έχουν και μεγάλη… όρεξη για δράση. Η προηγούμενη ανάρτηση στο μπλοκ που διατηρούν έγινε πριν από έξι σχεδόν μήνες και αφορούσε την ονομασία του νέου κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Φιλαδέλφειας. Αλλά και στο κείμενό τους δεν φαίνεται να προβληματίζονται για τα θέματα της πόλης, αλλά για το πρόσωπο που πρέπει να αναζητηθεί. Αποδεικνύοντας ότι στην πόλη υπάρχει εμφανής αδυναμία να διατυπωθεί μια πολιτική πρόταση.

Διαβάστε και σχετικό άρθρο που είχε γραφτεί στον ΠΟΛΙΤΗ πριν από 11 μήνες: Μυστικές δημοσκοπήσεις και πολιτική αντιπαράθεση με αγνώστους

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *