Λειτουργεί ξανά ως νηπιαγωγείο ο παιδικός σταθμός της Κάλβου στη Νέα Χαλκηδόνα

Ένα νέο νηπιαγωγείο ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του στο κτίριο του πρώην 2ου Παιδικού Σταθμού Νέας Χαλκηδόνας, στην οδό Κηφισού και Κάλβου. Το κτίριο όπου στεγαζόταν επί δυο και πλέον δεκαετίες ο παιδικός σταθμός, σταμάτησε τη λειτουργία πριν δυο χρόνια, όταν ολοκληρώθηκε το κτίριο του νέου υπερσύγχρονου σταθμού στην οδό Οδυσσέως και μεταφέρθηκε εκεί. Στο κτίριο αυτό πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού και προοριζόταν να στεγάσει και πάλι παιδικό σταθμό, αφού υπήρχε σχέδιο ίδρυσης και 3ου Παιδικού Σταθμού στη Νέα Χαλκηδόνα.

Με την υλοποίηση του μέτρου της δίχρονης προσχολικής αγωγής στην πόλη άλλαξαν όμως οι ανάγκες και οι προτεραιτόητες. Αυξήθηκε ο αριθμός των νηπίων, τα οποία φοιτούν πλέον υποχρεωτικά από την ηλικία των 4 χρονών στο Νηπιαγωγείο και αντίστοιχα μειώθηκαν τα παιδιά που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς. Αυτό υποχρεώνει το Δήμο να ιδρύσει 3ο Νηπιαγωγείο στη Νέα Χαλκηδόνα, διαδικασία που έχει ήδη μπει σε εφαρμογή. Από σήμερα 12 Σεπτεμβρίου, το κτίριο του πρώην Παιδικού Σταθμού στεγάζει νήπια και λειτουργεί πλέον ως ένα ακόμα σχολείο προσχολικής αγωγής στην πόλη, αυξάνοντας τις προσφερόμενες θέσεις σε ένα πολύ αναβαθμισμένο περιβάλλον και μάλιστα στο νοτιότερο άκρο του Δήμου.

Η 1η Σχολική Επιτροπή κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντιμετωπίσει σε πολύ σύντομο διάστημα τις καθυστερήσεις που υπήρξαν στην ενημέρωση των γονέων, ενώ ο Δήμος με τις υπηρεσίες του φρόντισε να λυθούν όλα τα ζητήματα διευθέτησης του προαύλειου και του περιβάλλοντα χώρου. Οι όποιες ελλείψεις έχουν ήδη αντιμετωπισθεί και πολύ σύντομα ο πολύ όμορφος και λειτουργικός αυτός χώρος θα είναι πλήρως έτοιμος. Οι παιδικές φωνές, μετά από δυο χρόνια γεμίζουν και πάλι το χώρο…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *