Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού

Κάλεσμα σε όλα τα δημοτικά και τα γυμνάσια απευθύνει το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σημείο μηδέν», για μαθητές από Ε’ Δημοτικού έως Β΄ Γυμνασίου. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε όλη τη σχολική χρονιά 2018-2019 και οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προγραμματίσουν έγκαιρα τις επισκέψεις.

Το Μουσείο που υπήρξε το όραμα μιας Μικρασιάτισσας, της Φιλιώς Χαϊδεμένου, ένα Μουσείο προσφυγιάς και αναμνήσεων, προσκαλεί τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να το γνωρίσουν, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, να μάθουν, να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, να εκφράσουν απόψεις, να συνεργαστούν και να λάβουν αποφάσεις, με σκοπό να εξερευνήσουν ένα κοινωνικό σύνολο με διαφορετική κουλτούρα μέσα από τη σκοπιά του πρόσφυγα.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλεί τα παιδιά να επεξεργαστούν την εμπειρία ενός ατόμου που μετακινείται και  αναγκάζεται να φύγει απ’ τον τόπο του, με κύριο εργαλείο του ένα παιχνίδι λήψης αποφάσεων. Τα ίδια τα παιδιά θα επιλέξουν να κουβαλήσουν μαζί τους αντικείμενα και αναμνήσεις, θα αξιολογήσουν τη σημασία τους, θα αποφασίσουν ποιές ανάγκες θα καλύψουν πρώτα στον νέο τόπο, με βασικό στόχο να ενεργοποιήσουν την ενσυναίσθηση και την ανοχή τους στη διαφορετικότητα.

Πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα 2132049155, 156.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *