Θεμελιώθηκαν τα δυο νέα σχολεία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Με τη φράση του Βίκτωρος Ουγκώ «εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή», ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, τόνισε τη σημασία της κατασκευής δυο νέων σχολείων στην πόλη, που έρχονται να λύσουν ένα χρόνιο πρόβλημα σχολικής στέγης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για το κτιριακό συγκρότημα που έχει ξεκινήσει ήδη να κατασκευάζεται και θα στεγάσει δυο σχολεία της πόλης – το 3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας και το 3ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας «ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ».

Στην τελετή θεμελίωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές ΑΕ, Ιωάννης Χαρωνίτης, ο οποίος δήλωσε ότι θα σταθεί δίπλα στο Δήμο σε ό,τι χρειαστεί, η πρώην πρόεδρος της ΚΤΥΠ Ιωάννα Κοντούλη, η οποία συνέβαλε στην υλοποίηση αυτού του έργου και η αντιπρόεδρος Νανί Πολίτου. Επίσης παραβρέθηκε και χαιρέτησε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, η οποία τόνισε ότι το έργο ξεκίνησε σε σύντομο χρονικό διάστημα χάρη στο όραμα και τη θέληση όλων να γίνει. Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας – Ν. Φιλαδέλφειας κ. Γαβριήλ, ο οποίος σημείωσε ότι από την αρχή που γνωρίστηκε με το δήμαρχο αντιλήφθηκε το ενδιαφέρον του να δοθεί λύση στο οξύ πρόβλημα στέγης των σχολείων της πόηλς. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία εκρποσώπου του Υπουργείου Παιδείας.

Ανάμεσα στον κόσμο που παραβρέθηκε διακρίναμε τους αντιδημάρχους Γιώργο Ανεμογιάννη, Νίκο Ανανιάδη, Ευτυχία Παπαλουκά, τους δημοτικούς σύμβουλους Χαρά Ρόκου, Θεόδωρο Μανωλεδάκη και Γιάννη Καλαμπόκη, τους επικεφαλής των δυο σχολικών επιτροπών του Δήμου, εκπαιδευτικούς από τα δυο σχολεία και εκπροσώπους των συλλόγων γονέων. Παρόντες ήταν επίσης ο πρώην δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας Π. Γρετζελιάς και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Χ. Μπόβος.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, ο προϋπολογισμός του είναι ύψους 11,415 εκατ. ευρώ και ο χρόνος παράδοσης είναι ο Σεπτέμβριος του 2021.

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *